Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Вересень 2015 11:17

Менше газованих напоїв – вищий рівень «ХОРОШОГО» холестерину у дітей

Rate this item
(0 votes)

Зменшення вживання солодких газованих напоїв до однієї порції на тиждень може збільшити рівень «хорошого» холестерину у дітей, повідомляють американські вчені з університету Тафтса.
За словами фахівців, існує зворотний зв’язок між вживанням солодких напоїв та рівнем «хорошого» холестерину ЛПВЩ (ліпопротеїни високої щільності). Результати також показали, що значне споживання солодких напоїв було пов’язане з більш високою концентрацією тригліцеридів у ліпідному профілі. Фактори ризику, серед яких високий рівень тригліцеридів, низький рівень «хорошого» холестерину, інсулінорезистентність та ожиріння, розвиваються особливо в дитинстві та підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань у подальшому житті, попереджають експерти.

Дослідники вивчили рівні ліпідів у крові 613 школярів віком від 8 до 15 років. Приблизно 85 відсотків дітей повідомили, що регулярно вживали солодкі газовані напої. Серед усіх учасників більш високі рівні тригліцеридів були пов’язані з більш високим споживанням солодких напоїв.

При цьому збільшення рівнів «хорошого» холестерину було найбільшим серед дітей, які зменшили споживання газованих напоїв до однієї порції на тиждень, порівняно з тими, чиє споживання залишилося без змін або збільшилося.
Отримані результати свідчать про важливість мінімізації споживання солодких газованих напоїв серед дітей і підлітків, кажуть фахівці.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».