Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Травень 2018 11:20

Україна виходить із координаційних органів СНД

Rate this item
(0 votes)

Рада національної безпеки і оборони України підтримала пропозиції про припинення участі України у діяльності координаційних органів СНД.
Відповідне рішення ухвалено у середу, 2 травня, на засіданні РНБО, повідомляється на сайті Ради нацбезпеки.
«РНБО також підтримала пропозиції про припинення участі українських представників у діяльності органів СНД та доручила Міністерству закордонних справ України вжити в установленому порядку заходів стосовно припинення дії окремих міждержавних угод», — ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко раніше заявив, що Україна припинить свою участь у координаційних органах СНД, і попросив Міністерство закордонних справ підготувати відповідні пропозиції щодо відкликання українських представників із координаційних органів СНД.
* * *
Рада національної безпеки і оборони України запровадила нові санкції проти російських компаній і громадян за агресію проти України.
Санкції запроваджують за ініціативою Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки і проведення незаконного голосування в окупованому Криму у рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо, наголосили в РНБО.
Також запроваджено санкції щодо осіб, які причетні до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти громадян України, котрі незаконно утримуються в Росії, депутатів Держдуми та членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо.
Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки, додали в Радбезі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».