Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Травень 2018 10:54

Військові моряки отримають "Лань"

Rate this item
(0 votes)

Планується, що ракетний катер під такою назвою надійде на озброєння у першій половині 2019 року. Це, на думку представників наших ВМС, дасть змогу змінити баланс сил на морі: «Лань» буде оснащена протикорабельними ракетами «Нептун», здатними ефективно вражати більшість типів військових кораблів, які діють у Чорному морі.
За словами командувача ВМС віцеадмірала Ігоря Воронченка, подібні катери стануть основою ударного потенціалу концепції «Москітних сил», прийнятої ВМС за основу розвитку на найближчі роки.

— Захист суверенітету і національних інтересів України на Чорному морі, охорона критичних об’єктів інфраструктури на узбережжі і в морі, економічній зоні, забезпечення безпеки і свободи судноплавства є головними завданнями ВійськовоМорських Сил України. Наша держава має цінності на морі, і вони повинні бути захищені, — вважає віцеадмірал Ігор Воронченко.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».