Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Травень 2018 10:50

2018-й для українського війська буде гарячим...

Rate this item
(0 votes)

ПЕ­РЕД­БА­ЧАЄ­ТЬ­СЯ, ЩО ДО КІН­ЦЯ ПО­ТОЧ­НО­ГО РО­КУ НА­ШІ АР­МІЙ­ЦІ СТА­НУТЬ УЧАС­НИ­КА­МИ БІЛЬШ ЯК 20 МІЖ­НА­РОД­НИХ ВІЙ­СЬ­КО­ВИХ НА­ВЧАНЬ

Українці удосконалюватимуть бойову майстерність зі своїми колегами з Румунії, Німеччини, Болгарії, Польщі і Литви на теренах цих країн.

В Україні ж навчання відбуватимуться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області, на річці Тиса, в дельті Дунаю, в акваторії Чорного моря, на військових аеродромах та інших військових об’єктах Міноборони.

Усі ці заходи проходитимуть в умовах, наближених до реальних. Витрати, пов’язані з ними, покриватимуться з Державного бюджету України та наших партнерів.
Якщо говорити більш конкретно, то україно-американські навчання «Рапід Трайдент-2018» триватимуть 16 діб. У них візьмуть участь до 2 тисяч військових із військовою технікою, літаками і вертольотами із США і країн — учасниць НАТО.
Усього ж у навчаннях буде задіяно 4 тисячі військових з озброєнням і військовою технікою, до 30 літаків. На навчаннях будуть відпрацьовані завдання практики проведення і планування операцій із підтримання миру і безпеки у складі багатонаціональних штабів і підвищення рівня взаємодії з іноземними підрозділами.
Україно-американські навчання «Сі Бриз-2018» мають давню історію. Цього року проводитимуться в акваторії Чорного моря, на військових аеродромах і полігонах, а також на посадкових майданчиках Тендрівської коси поблизу Очакова, в Одеському аеропорту та на території Одеського морського торгового порту «Південний».
Для участі в навчаннях до України прибудуть понад 2 тисячі військовослужбовців із США та інших країн. Зі своїм озброєнням, військовою технікою, зокрема майже з 20 кораблями, 5 підводними човнами, 20 літаками й вертольотами.
За весь час проведення «Сі Бризів» ці навчання наймасштабніші. Військові експерти таку активність пов’язують із російською агресією, що триває на сході нашої країни.
До речі, у високому професіоналізмі американських військових може сумніватися лише невіглас. Але й наші вояки не пасуть задніх у цьому плані. Наприклад, під час нещодавніх спільних навчань Combined Resolve X, які проходили на теренах ФРН, наші десантники здивували їх умінням відбивати атаку супротивника.
Зокрема, за легендою навчань зведений загін українських десантників і танкістів заглибився в тил ворога і захопив домінуючу над містом Равенсдорф висоту. Замінувавши шлях і створивши мережу опорних і спостережних пунктів, вони перейшли до оборони.
І хоча «ворог» намагався виявити українські позиції за допомогою безпілотних літальних апаратів і штурмував їх на бронемашинах, українці зуміли знищити 4 бронемашини і чимало живої сили та 80% особового складу супротивника. Тож протилежна сторона змушена була відступити.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».