Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Вересень 2019 13:55

WWFC 15: реванш року і перуанська краватка

Rate this item
(0 votes)

ФА­НА­ТИ ММА ДІЗ­НА­ЛИ­СЯ ІМЕ­НА ЧО­ТИ­РЬОХ ЧЕМ­ПІО­НІВ СВІ­ТУ

21 вересня в Києві пройшов турнір зі змішаних єдиноборств WWFC 15. Подивитися серію боїв прийшли кілька тисяч глядачів, що заповнили трибуни Палацу спорту, і ніхто з них не пішов додому розчарованим. Тим більше що, крім самих поєдинків, уболівальників також чекали круті активності від генерального партнера WWFC — Parimatch.

Турнір вийшов по-справжньому напруженим і захоплюючим. Бійці порадували високим рівнем поєдинків, що ще раз довело — ММА в Україні продовжує стрімко розвиватися.

Родзинкою бійцівського турніру було те, що відразу в чотирьох поєдинках вирішувалася доля чемпіонських поясів у різних вагових категоріях. Однією з найбільш інтригуючих і довгоочікуваних сутичок стала зустріч Світлани Гоцик і Магдалени Сормової.
Чеська спортсменка в минулому році відібрала у українки титул у категорії до 52 кг. Уболівальники з нетерпінням чекали реваншу, але найбільше його жадала сама Світлана. Щоб зрозуміти це, достатньо було побачити, з яким настроєм вона йшла до гексагон.
Щоправда, кидатись усіма силами в бій вона відразу не стала і спочатку першим номером діяла Сормова. Довелося похвилюватися за Світлану, коли Магдалена кинула її на канвас, а потім почала наносити удари ліктем. Хоча при цьому розсічення отримала сама чешка.
Було зрозуміло, що затягувати до рішення суддів бій ніхто не стане і в підсумку все завершилося ще в першому раунді. Гоцик узяла суперницю на больовий прийом і змусила капітулювати. Перемога і чемпіонський пояс знову у Світлани! Чудовий подарунок на день народження, який Гоцик відзначила 20 вересня.
Кирило Горобець і Рінат Саякбаєв билися за вакантний титул чемпіона в легкій вазі. Українець ще до поєдинку був основним претендентом на перемогу і виправдав прогнози аналітиків. Сам бій вийшов теж захоплюючим. Фанати змішаних єдиноборств не розчарувалися. Вони вже звикли до яскравих виступів Кирила, який уміло працює як у стійці, так і в партері.
Хоча, звичайно, його сильною стороною вважаються саме нокаутуючі удари, за допомогою яких він здобув велику частину перемог. Цього разу він продемонстрував кілька потужних хай-кіків, але виявився сильнішим у третьому раунді за рахунок досить рідкісного прийому — перуанської краватки.
З’явилася також і нова чемпіонка світу у ваговій категорії до 48 кг. За цей титул змагались Олена Рассохіна і Елаїн Ліел на прізвисько «Чорна пантера». У підсумку в рідних стінах перемогла українка. Вже на першій хвилині вона зловила суперницю на важіль ліктя.
В головному ж бою вечора захищав свій титул у середній вазі Сергій Гузєв. Він бився з Гжегожем Сиви, який виступав цього разу в статусі явного андердога. Але Гузєв як досвідчений боєць підготувався до поєдинку з усією відповідальністю. Це лише додало йому шансів у боротьбі за чемпіонський пояс, який у підсумку і залишився в його колекції.
Утім, бій вийшов украй складним і тривав усі п’ять раундів. Поляк намагався ні в чому не поступатись українцеві. Гжегож виглядав сильнішим, але Сергій підтвердив статус досвідченого бійця.
Гузєв не зміг нокаутувати суперника, але набрав більше очок. Понервувати під час оголошення результатів усе ж довелося: один із суддів віддав перемогу поляку, зате двоє інших порахували, що сильнішим був українець.
Також по-своєму цікавим вийшов бій Хусейна Асхабова проти бразильця Луїса Фільйо. Буквально перед цим брат-близнюк Хусейна Хасан поступився іншому бразильцеві — Елісмару Лімі. Хусейн вийшов у гексагон і буквально знищив свого суперника в першому раунді, а перемогу присвятив брату.
Щось подібне Палац спорту бачив у далекому вже 1998 році. Тоді Володимир Кличко програв Росу Пьюрітті, після чого на рингу Віталій Кличко теж за один раунд узяв гору над Франческо Спінеллі і таким чином помстився за брата.
За підсумками турніру WWFC 15 можна сміливо сказати, що поціновувачі змішаних єдиноборств залишилися задоволені. ММА однозначно продовжує завойовувати популярність в Україні і інтерес до промоушену WWFC зростає з кожною серією боїв.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».