Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Вересень 2019 14:01

Українець Жан Беленюк став дворазовим чемпіоном світу з греко-римської боротьби

Rate this item
(0 votes)

Жан Беленюк приніс збірній України першу нагороду на чемпіонаті світу зі спортивної боротьби у Нур-Султані (Казахстан).
28-річний киянин завоював золоту медаль у ваговій категорії до 87 кг і став дворазовим чемпіоном світу з греко-римської боротьби, повідомляє Укрінформ.
Беленюк в 1/16 фіналу переміг мексиканця Альфонсо Антоніо Єпеса (5:1), в 1/8 фіналу взяв гору над хорватом Іваном Гуклеком (7:1), у чвертьфіналі поборов Миколу Стодуба з Білорусі (3:1), у півфіналі виграв у представника Німеччини Дениса Максиміліана Кудли (2:1), а у вирішальній сутичці за «золото» завдав поразки Віктору Льоренцу з Угорщини (2:1).

Це — четверта медаль Беленюка на чемпіонатах світу після «бронзи» в Ташкенті-2014, «золота» в Лас-Вегасі-2015 і «срібла» у Будапешті-2018. На рахунку українського борця греко-римського стилю також «срібло» Олімпійських ігор-2016, три «золота» (2014, 2016, 2019) і «бронза» (2012) на чемпіонатах Європи, «золото» (2019) та «срібло» (2015) Європейських ігор.
* * *
Дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби, срібний призер Олімпійських ігор і народний депутат України Жан Беленюк розповів, як йому вдається поєднувати спорт із політикою.
Жан Беленюк в інтерв’ю телеканалу XSPORT, зокрема, розповів, що під час чемпіонату світу доводилося проводити тренування між засіданнями Верховної Ради, а також назвав свою головну мету — Олімпійські ігри.
«Якщо говорити про суміщення роботи у Верховній Раді з тренуваннями, то поки непросто. Було таке, що в нас у день було ранкове і вечірнє засідання, а у мене на носі чемпіонат. Мені довелося тренуватися між засіданнями. Але засідання у нас не кожен день, тому в подальшому я зможу поєднувати спорт і політику. Тим більше, далі буде простіше, оскільки висока завантаженість Ради пройде.
Також хочеться сказати, що моя основна мета — Олімпійські ігри. Якщо мені доведеться вибирати між Радою і Іграми, то я однозначно виберу Ігри, та всі мої колеги це знають», — зазначив Беленюк.

Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».