Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Вересень 2019 13:51

Суперліга Парі-матч: про клуби, зали та інтригу

Rate this item
(0 votes)

ЗА КІЛЬКА ДНІВ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ БАСКЕТБОЛЬНИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

«Ми любимо баскетбол», — цими словами розпочав зустріч із журналістами президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Михайло Бродський. Прес-конференцію присвятили старту нового чемпіонату баскетбольної Суперліги Парі-матч.

Вона вже звично зібрала чималу медійну тусовку в Champion Hall у КВЦ «Парковий». Баскетбол давно вважається спортом № 2 в Україні після футболу, тому інтерес до нього вболівальників, ЗМІ та бізнесу стабільно високий.

«Атмосфера в країні оптимістична загалом і в баскетболі справи також йдуть угору. У нашого чемпіонату нові спонсори, за державної підтримки будуються нові арени на 3 тисячі глядачів у Кам’янському і Рівному, в найближчих планах — зали в Хмельницькому і Житомирі.
9 клубів розпочнуть новий сезон Суперліги, а через рік їх має стати 10. Зокрема, велика гра може повернутися в Маріуполь. Щодо нинішнього чемпіонату, то очікуємо гострої інтриги, адже всі команди посилилися легіонерами і зробили крок уперед», — розповів Михайло Бродський.
«Уже третій сезон Parimatch є титульним спонсором баскетбольної Суперліги. Ми продовжили нашу співпрацю з Федерацією баскетболу України, бо вважаємо, що Суперліга виробляє якісний спортивний продукт. Крім цього, ми й надалі проводитимемо соціальні акції та займатимемося популяризацією баскетболу.
Наша компанія як представник соціально відповідального бізнесу переконана, що лише спільними зусиллями держави, місцевої влади і бізнесу ми можемо розвивати вітчизняний спорт», — заявив представник Parimatch Вадим Місюра.
За його словами, в цьому сезоні компанія продовжить проведення опитувань на «Кращого гравця місяця» і «Кращу п’ятірку місяця», а також організовуватиме популярний серед юних уболівальників захід «Тренування із зіркою».
Своє бачення головних напрямків роботи окреслив і наставник національної збірної України та клубу «Київ-Баскет» Айнарс Багатскіс. «По-перше, в Україні повинні будувати більше сучасних баскетбольних залів. А по-друге, ми повинні вибудувати чітку систему в інституті збірних, аби кращі гравці країни з юних літ звикали до стилю, в якому гратиме перша збірна.
Моє переконання — за першу збірну повинні грати усі найкращі, але лише за умови стабільної ігрової практики. Щодо легіонерів, то натуралізація виправдана лише в тому випадку, коли гравець реально підсилює гру збірної», — розповів Багатскіс.
Найперші завдання для національних збірних окреслив Михайло Бродський. Чоловіча збірна повинна кваліфікуватися на Євробаскет-2021, а жіноча має можливість потрапити на олімпійський турнір у Токіо-2020.
До речі, президент ФБУ особисто їздив до Іспанії, де домовлявся про майбутні відрядження до збірної Артема Пустового, який нині захищає кольори «Барселони».
«Нам дуже потрібна допомога ЗМІ у просуванні Суперліги в медійному просторі. Крім цього, самі клуби мають активніше працювати в соціальних мережах і безпосередньо з уболівальниками. Нам дуже потрібна інтрига та своя історія в кожному матчі. Тільки так ми рухатимемося вперед», — поділився своїми очікуваннями Михайло Бродський.
«Переконаний, сьогодні сильна і конкурентна ліга в Україні зможе втримати вдома багато талановитої молоді, а ті, у свою чергу, невдовзі самі посилять наш чемпіонат», — додав Айнарс Багатскіс.
Новий сезон у Суперлізі стартує 27-го вересня матчем «Дніпро» — «Харківські Соколи». А напередодні             26-го вересня «Київ-Баскет» зіграє в столичному Палаці спорту перший матч    2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти іспанського «Бургоса».
«Суперник у нас найсильніший з усіх можливих, але на цій стадії завжди бувають сюрпризи, тож шанси у нас є. Тим паче, найближчими днями команду очікує якісне підсилення», — анонсував майбутній поєдинок Айнарс Багатскіс.

Святослав ВАСИЛИК,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».