Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Травень 2015 19:19

Кличко і Ломаченко перемагають суперників

Rate this item
(0 votes)

З різ­ни­цею у тиж­день два най­кра­щих на цей мо­мент ук­ра­їн­ських бок­се­ри здо­бу­ли пе­ре­мо­ги на про­фе­сій­но­му рин­гу. Во­ло­ди­мир Клич­ко під­твер­див ти­тул най­силь­ні­шо­го у важ­кій ва­зі, Ва­силь Ло­ма­чен­ко вкот­ре трі­ум­фу­вав у на­пів­лег­кій ва­го­вій ка­те­го­рії. Клич­ко­ві до­ве­ло­ся про­вес­ти на рин­гу всі 12 ра­ун­дів, Ло­ма­чен­ко до­вів пе­ре­ва­гу ра­ні­ше — ре­фе­рі пе­ре­рвав йо­го бій у дев’­ято­му ра­ун­ді.

Кличко захистив свої титули у бою з американцем Браянтом Дженнінгсом у Нью-Йорку. За підсумками 12 раундів усі три судді віддали перемогу українцю: двічі — з рахунком 116:111 та одного разу — 119:109. Для Кличка ця перемогла стала 64-ю на професійному рингу при 53 нокаутах.
Для Кличка-молодшого цей поєдинок був, напевне, найважчим після бою з Девідом Хеєм вісім років тому. Дженнінгс виявився гарним суперником, був швидким, гарно захищався й інколи добре атакував. Хоча активніші та винахідливіші дії американця в атаці могли б створити для Кличка-молодшого набагато більші проблеми, ніж розсічення під лівим оком, отримане після чергового пірнання американця.


Перший раунд, як і майже весь бій, Володимир провів обережно. У другій трихвилинці Володимир підключив праву руку, і одразу пройшла гарна «двієчка». Загалом із застосуванням правої руки у Кличка в цьому бою були проблеми: чи то від стилю суперника, чи то існують якісь інші пояснення.
Дженнінгс завдяки більшому розмаху рук намагався постійно пірнати і бити кросом. Багато цих ударів не проходили, але Кличку доводилося зважати на таку можливість суперника. Не давав американець шансів Кличку добре задіяти і фірмові клінчі.
У цілому клас українця був очевидно вищий. Це і зрозуміло, якщо зважати, що Дженнінгс лише в 24 роки став займатися боксом, а Кличко у цьому віці вже був олімпійським чемпіоном та володарем титулу за версією WBO.
Протягом усього бою Кличко своєю лівою добре пробивав Дженнінгса, заробляючи очки, але для нокауту чи навіть нокдауну цього було замало. Потрібна була серія більш ніж із двох ударів, а вона рідко проходила завдяки гарному захисту американця та його рухливості.
У шостому та восьмому раундах Браянт двічі влучив у Кличка, і це завдало українцю певного дискомфорту. У 10-му раунді суддя зняв із Кличка бал за затримку суперника. У чемпіонських, завершальних раундах справжньої битви не вийшло. Кличко не дав своєму суперникові шансів в атаці, а сам довів бій до логічного для себе та суддів завершення.
Після оголошення результатів Дженнінгс не був обурений рішенням рефері, але зазначив, що не погоджується з виставленими рахунками, перевага Кличка мала б бути меншою, гадає американець.
Ну а чемпіон світу за версією WBO в напівлегкій вазі українець Василь Ломаченко упевнено захистив титул у поєдинку з пуерторіканцем Гамальєром Родрігесом, нокаутувавши його в дев’ятому раунді.
Після розвідки в перших двох раундах Ломаченко в третьому додав обертів, і його опонентові з кожним раундом ставало все складніше. Родрігес, не встигаючи за українським чемпіоном, боксував на межі фолу, за що рефері Роберт Берд зняв із нього два очки (за удари нижче пояса).
У п’ятому раунді Гамальєр Родрігес уперше в цьому поєдинку опинився в нокдауні після точного удару лівою в корпус, а в дев’ятому після багатоударної комбінації українця Родрігес удруге опинився на підлозі, причому цього разу пуерторіканець вирішив не вставати, дослухавши весь відлік рефері і не показуючи бажання продовжувати бій.
Дві перемоги українських зірок стали гідним подарунком уболівальникам до травневих свят. Але вболівальники вже прагнуть нових шоу, зокрема йдеться про бій Кличка-молодшого з Тайсоном Ф’юрі. Що ж до переможеного суперника, то тренер Володимира Джонатан Бенкс сказав, що Дженнінгс ще стане чемпіоном світу, «просто це станеться не цього тижня, а трохи пізніше».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».