Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Травень 2015 19:15

Луцька підніжка «ШАХТАРЮ»

Rate this item
(0 votes)

На фі­ніш­ній пря­мій фут­боль­но­го чем­піо­на­ту під­ви­ще­на ува­га, як зав­жди в та­ких ви­пад­ках, при­ді­ляє­ть­ся бо­роть­бі за зо­ло­ті на­го­ро­ди та міс­ця у Лі­зі чем­піо­нів. В ук­ра­їн­ській пер­шо­сті три коман­ди — «Ди­на­мо», «Шах­тар» та «Дніп­ро» ве­дуть бо­роть­бу за ом­рі­яну ме­ту. І піс­ля мат­чів 22-го ту­ру ближ­че до неї ста­ли ки­яни та дніп­ро­пет­ров­ці, а «Шах­тар» не­спо­ді­ва­но спітк­нув­ся у Луць­ку.

Столичне «Динамо» розгромило «Говерлу» у Києві з рахунком 6:0. Для команди В’ячеслава Грозного такий рахунок можна вважати навіть прийнятним. У ворота ужгородців могло влетіти значно більше м’ячів, якби динамівці реалізували бодай половину своїх гострих моментів.
Заборона грати в цій грі орендованим гравцям «Динамо» практично нанівець звела інтригу в цій зустрічі ще до її початку. З перших хвилин гри стало зрозуміло, що «Говерла» буде задоволена навіть поразкою з мінімальним рахунком. Але не вийшло.


Цей матч зовсім не нагадував гру прем’єр-ліги. Грало лише «Динамо». Захист «Говерли» нагадував прохідний двір. По-справжньому грав лише голкіпер Бабенко. Завдячуючи його вдалій грі у цьому матчі не було встановлено нового рекорду України за кількістю забитих м’ячів в одному поєдинку.
Перший тайм «Динамо» завершило з розгромним рахунком 5:0. Кравець з Ярмоленком оформили по дублю, по черзі змінюючи рахунок на табло. А наприкінці першої 45-хвилинки п’ятий гол на свій рахунок записав Сидорчук.
У другому таймі «Динамо» продовжувало атакувати. Шостий гол у ворота гостей забив Теодорчик. Шанси оформити по хет-трику втратили Ярмоленко та Кравець. У гостей шансів відзначитися практично не було. У підсумку «Динамо» зробило ще один крок до довгоочікуваного чемпіонства.
Луцька «Волинь» створила одну з найгучніших сенсацій весняної частини української прем’єр-ліги. «Хрестоносці» вдома втримали нульову нічию у поєдинку, де втрата очок для «Шахтаря» означала зменшення шансів на чемпіонство до мінімуму.
Мірча Луческу виставив у Луцьку той самий склад, який тиждень тому у Львові протистояв київському «Динамо». Знову не знайшлося місця Гладкому, який приніс виїзну перемогу у Кубку України над «Дніпром». Луческу на вістрі атаки поставив Адріано. Окрім того, знову в основі вийшов Ісмаїлі.
Саме ці бразильці ледь не стали антигероями першого тайму. Спочатку Ісмаїлі пролетів повз м’яч, давши Бабатунде вийти сам на сам із П’ятовим. І його щастя, що Андрій виграв цю дуель. А Луїс із десяти метрів не зміг переграти Шуста. З перших хвилин «Волинь» віддала ініціативу гостям, а сама розраховувала на швидкі контратаки. При цьому лучани досить щільно діяли у півзахисті та захисті, з чим ніяк не могли впоратися гірники.
У середині тайму стався вищезгаданий вихід віч-на-віч із воротарем у Бабатунде, після чого ініціатива повністю перейшла до «Шахтаря». Почали виникати моменти, з якими справлявся Шуст, або ж самі гравці «помаранчево-чорних» не влучали у ворота. Одного разу м’яч опинився у сітці воріт «Волині», проте Тейшейра, який опинився на добиванні, був у невеличкому положенні поза грою.
У другому таймі картина гри не змінилася. «Хрестоносці» навіть провели кілька контратак. На 61-й хвилині Луческу випустив на поле Гладкого, і попереду у гостей стало веселіше. Вже через п’ять хвилин Марлос вивів Фреда на ударну позицію, той пробив у стійку, а на добиванні опинився Гладкий, удар котрого на лінії воріт заблокував Польовий.
Гладкий мав ще один момент, коли з кількох метрів не зміг замкнути простріл з флангу. Однак була одна контратака й у «Волині». Бабатунде пробивав з близької відстані, але м’яч пролетів на кілька сантиметрів вище поперечини. Міг змінитися рахунок на 92-й хвилині, коли Дентіньо впав у штрафному майданчику господарів. Повтори чіткої відповіді не дали, чи було порушення правил. А головний арбітр Костянтин Труханов вирішив, що бразилець занадто красиво падав, і нагородив того карткою. Якщо ж підсумовувати, то «Шахтар» втратив очки у Луцьку та відпустив «Динамо» на відстань семи очок.
На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу, як завжди в таких ситуаціях, висловив своє невдоволення: «Волинь» діяла по-спортивному агресивно, але неспортивно виглядали часті переривання поєдинку і затягування часу. Таке враження, що сьогодні лучани грали не для себе, а для когось іншого».
Наставник донеччан укотре наголосив, що у цьому сезоні команди грали у нерівних умовах. «На жаль, у цьому чемпіонаті не у всіх команд однакові шанси. Ми провели 18 матчів на нейтральному полі і 8 — на виїзді. Постійно здійснюємо перельоти, живемо в готелях. Наш суперник — 18 ігор удома, 2 — на нейтральному полі і лише 6 — на виїзді. Порівняйте ці цифри. Якщо Федерація вважає, що це нормально, і в наступному році так само триватиме — тоді немає сенсу деяким іншим командам взагалі брати участь у чемпіонаті».
«Дніпро» здобув легку перемогу у матчі з «Чорноморцем». Хоча одесити і виступали у цій зустрічі номінальними господарями, але гра проходила у Дніпропетровську. Для «Чорноморця» у нинішньому сезоні завдань практично не залишилося. Команда навряд чи вилетить до першої ліги, проте невідомо, чи взагалі будуть одесити брати участь у наступному чемпіонаті через фінансовий крах президента команди.
«Дніпро» ж вирішує завдання зачепитися за друге місце, що дає право наступного сезону грати у Лізі чемпіонів. У стартові тридцять хвилин матчу обидві команди практично не турбували голкіперів. Утім, несподіваний гол при такій грі записав на свій рахунок Калінич, який скористався помилкою захисників і відкрив рахунок на 32-й хвилині. На 44-й хвилині знову-таки Калінич подвоїв рахунок у матчі з досить сумнівного пенальті.
У другому таймі обидві команди показали більш видовищний футбол. «Дніпро» грав сам і давав грати «Чорноморцю». Номінальні господарі таки втратили кілька нагод, щоб скоротити розрив у рахунку. «Дніпро» ж свій третій м’яч забив на 76-й хвилині. Після відмінної передачі Безуса свій 100-й м’яч у чемпіонатах України забив Євген Селезньов. У результаті — перемога «Дніпра» з рахунком 3:0, яка вивела дніпропетровців на друге місце.
Полтавська «Ворскла» здолала харківський «Металіст» із рахунком 2:0. Господарі зуміли відкрити рахунок на початку другого тайму — Ковпак подав у штрафний майданчик, де Громов без проблем забив у ворота харків’ян. А вже через двадцять хвилин підопічні Василя Сачка зуміли подвоїти перевагу. Олександр Ковпак вийшов сам на сам із голкіпером «Металіста» і впевнено реалізував свій шанс. У підсумку перемога у Харкові вивела «Ворсклу» на п’яте місце в турнірній таблиці, яке дає право наступного сезону виступати у Лізі Європи.
Маріупольський «Іллічівець» із рахунком 1:0 переміг львівські «Карпати» і залишив останню позицію у турнірній таблиці чемпіонату. Автором єдиного м’яча став півзахисник маріупольців Сергій Гринь, який забив на 48-й хвилині. У свою чергу, львівські «Карпати» знову опинились на останньому місці.
Результати матчів 22-го туру:
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Карпати» (Львів) — 1:0
Гол: Гринь (48)
«Зоря» (Луганськ) — «Металург» (Донецьк) — 4:2
Голи: 1:0 — Будківський (6), 2:0 — Караваєв (36), 3:0 — Білий (47), 3:1 — Мораєс (54, пен.), 4:1 — Тотовицький (69), 4:2 — Лазич (77)
«Металіст» (Харків) — «Ворскла» (Полтава) — 0:2
Голи: 0:1 — Громов (47), 0:2 — Ковпак (66)
«Чорноморець» (Одеса) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:3
Голи: 0:1 — Калінич (32), 0:2 — Калінич (44, пен.), 0:3 — Селезньов (76)
«Олімпік» (Донецьк) — «Металург» (Запоріжжя) — 0:0
«Динамо» (Київ) — «Говерла» (Ужгород) — 6:0
Голи: 1:0 — Кравець (12), 2:0 — Ярмоленко (20), 3:0 — Кравець (28), 4:0 — Ярмоленко (30, пен.), 5:0 — Сидорчук (41), 6:0 — Теодорчик (73)
«Волинь» (Луцьк) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:0

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».