Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Листопад 2016 16:08

Біатлон бере новий старт

Rate this item
(0 votes)

Уже в неділю, 27 листопада, розпочнеться новий сезон у біатлоні — єдиному зимовому виді спорту, де Україна має збірну світового рівня. Сезон, який передує олімпійському, буде дуже цікавим. Незмінним у календарі залишився хіба що розклад січневих «класичних» етапів: на початку 2017 року традиційна німецька зв’язка Обергоф — Рупольдинг, а за нею — італійський АнтхольцАнтерсельва.
У грудні другий і третій етап прийматимуть словенська Поклюка і чеське Нове Место. Австрійський Хохфільцен, де зазвичай змагаються в грудні, з 6 до 19 лютого стане ареною чемпіонату світу, а після цього весь біатлонний бомонд здійснить далекий переліт до столиці наступної зимової Олімпіади — південнокорейського Пхенчхана.

Далі — також зміни: російський етап вібудеться в Тюмені, а не в ХантиМансійську, до того ж він буде не останнім у сезоні. Фінішуватимуть біатлоністи в норвезькому Осло — Холменколлені з 13 до 19 березня.
А відкриватиме сезон шведський Остерсунд, де біатлоністи проведуть понад тиждень. Найближчої неділі відбудуться змішані естафети — традиційна, з чотирма учасниками, і одиночна, дещо схожа на традиційну Різдвяну шоугонку в німецькому Гельзенкірхені (до речі, цей старт запланований на 28 грудня з участю наших Олени Підгрушної та Сергія Семенова).
Що ж до персоналій у збірній України, то найближчим часом уболівальники не дочекаються на трасах сестер Семеренко: Віта у вересні народила сина Марка, Валя потерпає від травми спини і готується повернутися на біатлонні траси разом із сестрою вже в олімпійському сезоні.
Також не буде поки що в команді Ольги Абрамової — ексросіянка дискваліфікована до 3 лютого 2017 року за вживання мельдонію, але в цій справі ще не все вирішено: Федерація біатлону України розглядає можливість апеляції в Спортивному арбітражному суді в Лозанні.
Тож до Остерсунда в складі жіночої команди вирушили Олена Підгрушна, Юлія Джима, Ірина Варвинець та Анастасія Меркушина разом із двома найкращими з Кубка IBU, а в чоловічій збірній виступатимуть Сергій Семенов, Дмитро Підручний, Олександр Жирний, Артем Прима, Віталій Кільчицький та Володимир Семаков.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».