Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Листопад 2016 16:01

Нічийна поразка «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

Ки­їв­ське «Ди­на­мо» за тур до за­вер­шен­ня гру­по­во­го тур­ні­ру фут­боль­ної Лі­ги чем­піо­нів за­ли­ши­ло­ся без шан­сів не ли­ше на плей-оф го­лов­но­го клуб­но­го зма­ган­ня кон­ти­нен­ту, а й на «втіш­ний приз» — пу­ті­вку до 1/16 фі­на­лу Лі­ги Єв­ро­пи.

Підопічні Сергія Реброва формально здобули непоганий результат — нічию в Італії проти «Наполі», але якщо брати до уваги турнірну ситуацію, то цю нічию можна прирівняти до поразки.
На момент стартового свистка на стадіоні «Сан-Паоло» в Неаполі вже був відомий підсумок зустрічі турецького «Бешикташа» і португальської «Бенфіки».

Турки здійснили неймовірний камбек — програючи після першого тайму 0:3, вони зусиллями Ченка Тосуна, Рікардо Куарежми та Венсана Абубакара вирвали нічию — 3:3. Таким чином, у «Бенфіки» стало 8 очок, у «Бешикташа» — 7. Також 7 балів мав «Наполі», одне очко — в активі «Динамо».
Отже, щоб продовжити боротьбу в найпрестижнішому турнірі Європи, киянам, крім перемоги в Італії, потрібно було також брати гору і в протистоянні шостого туру проти «Бешикташа». Крім цього, команда Сергія Реброва мала сподіватися на програш неаполітанців у матчі з «Бенфікою». Але протистояння з підопічними Мауріціо Саррі дало остаточну відповідь щодо обґрунтованості амбіцій киян.
До речі, варто відзначити стартовий склад «Динамо» — майже цілком це українські футболісти: Рудько у воротах, захисники Морозюк, Хачеріді, Віда (єдиний легіонер) і Макаренко, в півзахисті — Рибалка, Сидорчук, Гармаш, Ярмоленко та Циганков, у нападі — Бесєдін.
Матч розпочався з кількох положень поза грою у Лоренцо Інсіньє. Потім, на 6-й хвилині гри, лише своєчасний вихід Рудька з власних воріт завадив Дрісу Мертенсу мати чистий вихід сам на сам.
Здається, що на початку протистояння господарі свідомо віддали ініціативу суперникові, вичікуючи свого шансу на контратаках, але «Динамо», хоч і більше володіло м’ячем, особливих дивідендів не здобуло.
Упродовж двох хвилин, а саме на 15-й і 17-й, Лоренцо Інсіньє і Марек Гамшик по черзі намагалися засмутити володіння стража воріт «Динамо»: постріл з лінії штрафного від першого блокував Віда, а удар головою з близької відстані у виконанні капітана господарів виявився дуже неточним.
«Динамо», дещо віддавши ініціативу опоненту, взяло гру під свій контроль через кілька хвилин: спочатку Бесєдіну завадили пробити редути «Наполі» після подачі з правого флангу від Ярмоленка, а потім вже Рибалка, опинившись першим на підбиранні, пробив з далекої відстані сильно, проте дуже неточно.
На 25-й хвилині Гамшик зважився на постріл здалеку, але його удару в цьому епізоді забракло вигадливості, постріл від словацького хавбека «Наполі» прийшовся просто в руки Рудька. Вся інша частина першого тайму минула в обопільних втратах м’яча, а також частих, але не грубих порушеннях правил. У перші 45 хвилин гри слабко виглядали обидві команди.
Друга половина поєдинку майже нічим не відрізнялася від першої: спочатку ініціативу мали футболісти «Динамо», а потім ігровий снаряд плавно перейшов у ноги гравцям «Наполі». Окремо варто відзначити відсутність здорової ігрової агресії в діях київського колективу: все ж це їм, а не господарям критично потрібна була лише перемога.
На 54-й хвилині Лоренцо Інсіньє, змістившись із флангу в центр, з лінії штрафного майданчика пробив просто в руки Рудька, а через хвилину вже Сидорчук відповів своїм епізодом, пробивши з досить вигідної позиції вище воріт. Після обміну напівмоментами гру під своє крило взяли підопічні Саррі, неаполітанці більше атакували, у них частіше, порівняно з опонентом, виникали гольові епізоди — спершу Рудько, хоч і з певними труднощами, але все ж зумів відбити постріл у ближній кут від Гамшика, а потім уже Мертенса, який обіграв двох суперників, підвела реалізація, м’яч після його обвідного удару пройшов у лічених сантиметрах від штанги воріт «Динамо». Завершальні хвилини гри активніше провели гості, але всі їхні досить мляві потуги завершилися нічим — 0:0.
Отже, кияни здобули своє друге очко в Лізі чемпіонів, по вісім тепер мають «Бенфіка» та «Наполі» (італійці знову повернулися на перше місце в групі В), сім — «Бешикташ». Турнірна ситуація вимагає від турецького клубу 6 грудня в Києві грати на перемогу: інший результат або прямо відправляє стамбульців до Ліги Європи, або робить їх залежними від результату зустрічі «Бенфіка» — «Наполі».
Попри провальний у цілому результат виступів динамівців у цьогорічному розіграші Ліги чемпіонів, головний тренер команди Сергій Ребров на післяматчевій прес-конференції знайшов і позитив: «У першу чергу те, що молоді хлопці, які заслужили своєю грою місце в складі, вже отримали серйозний досвід виступу в Лізі чемпіонів. Вони старалися, і, впевнений, у них є майбутнє. Так само, як і в «Динамо U-19», яке виграло у «Наполі» 2:0 і вийшло з групи (в юнацькій Лізі чемпіонів. — Ðåä.) із першого місця. Вітаю наших юнаків з таким досягненням!»
«Радий, що у нашого клубу є молоді хлопці, які вже зараз можуть замінити футболістів першої команди. За великим рахунком, ми вже можемо думати про попит на наших гравців. Сподіваюся, ми будемо рости, а команда буде продовжувати омолоджуватися», — додав Ребров.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».