Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Серпень 2014 03:00

Перемоги лідерів та хет-трик Кравця

Rate this item
(0 votes)

У першому матчі четвертого туру в Києві зустрічалися дві донецькі команди — «Олімпік» та «Шахтар». Але як такого дербі не вийшло. «Олімпік» хотів створити проблеми більш іменитому супернику, але виглядало це якось невпевнено. Можливо, після нічиєї з «Динамо» закінчилися сили. У першому таймі «Шахтар» зумів забити два м’ячі.

Спочатку номінальні господарі організували автогол, який чомусь записали на Кривцова. Згодом удар-красень вийшов у Тайсона, коли м’яч від штанги залетів у ворота «Олімпіка». Команда Романа Санжара у першому таймі здебільшого намагалася не давати грати «Шахтарю». У другому таймі було забито ще три м’ячі. Спочатку захист «Олімпіка» проґавив Гладкого, і той зробив рахунок — 3:0.


Після цього «Шахтар» дав супернику кілька нагод скоротити розрив у рахунку. Але ні Лисенко, ні Кадимян свої моменти не реалізували. А ось після виходу на поле втікачів Тейшейри, Дугласа Коста, а пізніше і Веллінгтона Нема гра і зовсім перетворилася на тренування бразильців у Києві. Моментів біля воріт Литовки було створено чимало, а забили гірники ще двічі. Відзначився Веллінгтон та Степаненко. Отже, «Шахтар» здобув легку перемогу.
Ще один із лідерів — дніпропетровський «Дніпро» на виїзді зустрічався із запорізьким «Металургом». У «Дніпра» в першому таймі гострих епізодів практично не було. Єдину можливість відкрити рахунок втратив Ротань, який вискочив на побачення з голкіпером, але переграти його не зміг. У другій половині господарі продовжили тримати під надійною опікою свій штрафний майданчик, проте на 60-й хвилині у дніпрян усе ж вийшло відкрити рахунок.
Після удару Федецького з гострого кута м’яч зрикошетив від Лисицького й опинився у воротах. Далі «Металург», як то кажуть, поплив, але «Дніпру» так і не вдалося збільшити свою перевагу. У підсумку — четверта поспіль перемога «Дніпра».
Харківський «Металіст» здобув нелегку перемогу в матчі з «Говерлою». Нічим особливим ця гра вболівальника не запам’ятається. «Металіст» увесь матч вів гру і мав не один шанс збільшити перевагу. В ужгородської команди гострих моментів майже не було. Так, були напівмоменти, але не більше. «Говерла» з перших хвилин гри сподівалася на гру другим номером і віддала гру «Металісту».
У харків’ян у першому таймі небезпечних епізодів практично не було. Були атаки, удари повз ворота, однак особливого клопоту Ковалю вони не завдали. Другий тайм господарі провели активніше. При такій грі гол не дав себе довго чекати. На 70-й хвилині після передачі Вільягри Гоменюк пробив у кут воріт і зробив рахунок 1:0. Чимось відповісти на це «Говерла» не зуміла. Наприкінці матчу мав момент, щоб зрівняти рахунок Панфілов, але його удар заблокував захисник.
«Металіст» міг збільшити рахунок, проте фарту Хав’єру та тому ж Гоменюку в цій грі не вистачало. «Металіст» цю гру дограв із переможним рахунком і не дав команді з Ужгорода забити хоча б гол.
Протистояння «Динамо» та «Іллічівця» на НСК «Олімпійський» обіцяло бути цікавим. Першим потрібно було реабілітовуватися за нічию у попередньому турі з «Олімпіком». А «Іллічівець» узагалі потрапив у важку ситуацію, адже у зв’язку із ситуацією на сході країни доводиться домашні матчі грати на виїзді. Хоча Микола Павлов і каже, що у Маріуполі все спокійно, та прем’єр-ліга й досі не дозволяє там грати. І доводиться його підопічним поки що бути, так би мовити, кочівниками. А на виїзді набирати очки дуже важко, і маріупольці опустилися у зону вильоту.
Кияни також зіткнулися із серйозними проблемами. Щоправда, кадровими. Утім, у кого їх у даній ситуації немає? Але факт є фактом. Сергію Реброву доводиться ставити на вістрі атаки Артема Кравця, бо іншого варіанта немає. Ідейє продали, Мбокані отримав досить важке ушкодження та вибув із гри на довгий термін.
З іншого боку, патріотично налаштовані вболівальники задоволені, що новий керманич дає грати молодим українцям. Тільки є нюанс — їм знадобиться час, аби зігратися, тому потрібний результат вони здобувають, докладаючи значні зусилля. А враховуючи швидкоплинність нинішнього чемпіонату, якраз цього часу може і не бути. На фініші може не вистачити тих втрачених очок з «Олімпіком» або ж десь у наступних поєдинках кияни оступляться.
У матчі з «Іллічівцем» «біло-синім» удалося те, чого так не вистачило з «Олімпіком», — швидкого голу. Власне, це підтвердив «Шахтар», який кілька днів тому завдяки ранньому взяттю воріт розгромив цей же «Олімпік».
У цій зустрічі Кравець добив м’яч у сітку вже на шостій хвилині, і динамівцям стало набагато легше дихати. Вони почали грати розкуто, мали ще кілька нагод, але ледь не отримали м’яч у власні ворота, коли Тотовицький не зміг влучити в площину воріт після навісу з кутового — м’яч пролетів поруч зі стійкою.
Другу половину «Динамо» почало дуже активно, «Іллічівець» не міг навіть перейти центр поля. І досить швидко це вилилося у забиті м’ячі. Спочатку Гусєв після скидки Гармаша, а потім і Кравець ударом головою на випередження довели рахунок до розгромного.
До речі, арбітри могли і не зарахувати гол Олега. Він перебував в офсайді, коли пішов навіс на Гармаша. Можна було розглядати це як пасивне положення поза грою, яке отримало активний розвиток. «Іллічівець» просто так не здався та майже відразу відіграв один м’яч. Шовковський «пролетів» повз м’яч під час виконання штрафного удару, і «плямистий» від Яворського залетів у сітку воріт. Ветерану ще й знадобилася допомога після невдалого падіння, тому прихильникам «біло-синіх» довелося трішки понервувати. Та все обійшлося, і Шовковський продовжив матч.
За час, що залишався до завершення зустрічі, ближчими до четвертого голу були кияни, аніж «Іллічівець» до того, щоб до мінімуму скоротити рахунок. І «біло-сині» свого досягли — Кравець оформив хет-трик. Не допоміг маріупольцям і Гальчук, який упіймав кураж, відбивши перед тим серію небезпечних ударів. У підсумку — 4:1, і «Динамо» виходить на одноосібне третє місце.

Результати всіх матчів четвертого туру:
«Олімпік» (Донецьк) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:5
Голи: 0:1 — Кривцов (17), 0:2 — Тайсон (24), 0:3 — Гладкий (47), 0:4 — Веллінгтон Нем (78), 0:5 — Степаненко (90+1)
«Металург» (Запоріжжя) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:1
Гол: Федецький (59)
«Ворскла» (Полтава) — «Металург» (Донецьк) — 2:1
Голи: 0:1 — Нельсон (27), 1:1 — Громов (87), 2:1 — Громов (89)
«Чорноморець» (Одеса) — «Зоря» (Луганськ) — 0:0
«Металіст» (Харків) — «Говерла» (Ужгород) — 1:0
Гол: Гоменюк (70)
«Волинь» (Луцьк) — «Карпати» (Львів) — 0:2
Голи: 0:1 — Кожанов (39), 0:2 — Балажиц (57)
«Динамо» (Київ) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 4:1
Голи: 1:0 — Кравець (6), 2:0 — Гусєв (55), 3:0 — Кравець (59), 3:1 — Яворський (66), 4:1 — Кравець (88).
також у паперовій версії читайте:

  • «ДНІПРО» ВАЖКО ОБІГРАВ «ХАЙДУК»
  • ЗОЛОТІ СТРИБУНИ УКРАЇНИ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».