Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Грудень 2015 18:16

«Динамо» змінює історію

Rate this item
(0 votes)

Нинішнє покоління динамівців Києва нарешті зробило те, чого їхні попередники не могли досягти 16 років, — вийшло до раунду плей– оф футбольної Ліги чемпіонів. Сергій Ребров уже як тренер досяг того, від чого шаленіли його прихильники наприкінці 90– х, коли він і Андрій Шевченко шматували захист багатьох європейських грандів із мадридським «Реалом» включно.
З тієї команди у складі «Динамо» залишився один футболіст — голкіпер Олександр Шовковський. Саме він був у воротах і у вирішальному матчі з ізраїльським «Маккабі» з Тель– Авіва. Разом із ним здобувати необхідні три очки вийшли Антунеш, Драгович, Хачеріді, Даніло Сілва, Рибалка, Сидорчук, Гонсалес, Гармаш (Мігель Велозу, 63), Ярмоленко (Гусєв, 18), Мораєс (Теодорчик, 89).

З перших хвилин на порожньому НСК «Олімпійський» (цей матч був першим із двох, який динамівці мають провести без глядачів через расистський інцидент на трибунах у жовтневому протистоянні з «Челсі») господарі стали навантажувати захист ізраїльтян.
Найбільше ініціативу виявляв Андрій Ярмоленко, проте на 15– й хвилині в ігровому епізоді лідер «Динамо» отримав травму, яка не дозволила йому продовжити гру. На щастя, саме штрафний, призначений за порушення на Ярмоленку, дозволив динаміцям вийти вперед.
Сергій Рибалка прострілив, захисник «Маккабі» необережно зрізав м’яч у ближній кут воріт, голкіпер Предраг Райкович із цим ударом упорався, але з добиванням Дениса Гармаша вже нічого не зміг вдіяти.
Розвинути цей успіх не вдалося, хоча найреальнішу можливість подвоїти перевагу мав усе той же Гармаш, проте після навісу Рибалки він з шести метрів не влучив у площину воріт. Єдиного гола вистачило, однак кінцівка гри вийшла нервовою.
В паралельному поєдинку квартету G «Челсі» здобув вирішальну перемогу над «Порту» — 2:0. Це дозволило англійцям набрати 13 очок і посісти перше місце у квартеті. «Динамо» з 11 пунктами фінішувало другим. У португальців залишилося 10, і вони зіграють у Лізі Європи УЄФА.
Жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів відбудеться в понеділок, 14 грудня. Серед потенційних суперників «Динамо» — іспанські «Реал», «Атлетико» та «Барселона», німецькі «Баварія» та «Вольфсбурґ», англійський «Манчестер Сіті».
Також 14 грудня дізнається про свого суперника в 1/16 Ліги Європи донецький «Шахтар». Гірники поразкою завершили участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів. У Парижі підопічні Мірчі Луческу поступилися французькому чемпіону — ПСЖ — 0:2. На 57– й хвилині рахунок відкрив Лукас Моура, а наприкінці гри подвоїв перевагу парижан Златан Ібрагімович.
Таким чином, «Шахтар» із трьома очками став третім у групі А, випередивши шведський «Мальме» лише за результатами особистих зустрічей. У Мадриді з цієї команди просто познущався «Реал» — 8:0. Команда Кріштіану Роналду стала першою у групі A з 16 очками, далі ПСЖ — 13, «Шахтар» і «Мальме» мають по три бали.
Донеччани в цьому сезоні запам’яталися безбарвною грою з окремими спалахами, як у домашніх матчах проти «Мальме» чи «Реала». Можливо, зимова перерва піде гірникам на користь.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».