Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Жовтень 2015 22:50

Зозуля й Теодорчик повернулися до гри

Rate this item
(0 votes)

Без не­спо­ді­ва­нок за­вер­ши­ли­ся мат­чі-від­по­ві­ді 1/8 фі­на­лу Куб­ка Ук­раї­ни з фут­бо­лу. До чверть­фі­на­лу тур­ні­ру ви­йшли «Ди­на­мо», «Шах­тар», «Вор­скла», «Зо­ря», «Сталь», «Олек­сан­дрія», «Во­линь» та «Дніп­ро». Жод­но­го ко­лек­ти­ву з ниж­чих ди­ві­зіо­нів у на­ступ­но­му ра­ун­ді зма­ган­ня не бу­де. Най­ви­зна­чаль­ні­ші мо­мен­ти жовт­не­вих мат­чів Куб­ка Ук­раї­ни — по­вер­нен­ня до скла­дів сво­їх ко­манд фор­вар­дів Ро­ма­на Зо­зу­лі та Лу­ка­ша Тео­дор­чи­ка.

Найближчою сенсація була в Дніпропетровську, де «Дніпро» ризикував втратити здобутки першого матчу з донецьким «Олімпіком» (місяць тому їхня зустріч завершилася з результатом 2:0 на користь дніпропетровців). Цього разу наставник Мирон Маркевич дав шанс виявити себе молоді і мало не пожалкував про це.

Небезпека виникала біля обох воріт, однак у першій половині зустрічі відзначилися лише господарі. На 33-й хвилині Бруно Гама, скориставшись допомогою Романа Безуса та Євгенія Чеберячка, продемонстрував відмінний удар метрів з 19-ти. Проте найцікавіші події на «Дніпро Арені» відбувалися після відпочинку.
Першою з них можна вважати офіційне повернення до гри Романа Зозулі — його вихід на заміну спочатку викликав фурор самим фактом, а згодом і виправдав надії місцевих трибун. А до того «Олімпік» двічі поспіль засмутив господарів, коли Ян Лаштувка не зміг завадити спочатку Володимирові Лисенку, а потім і Сергієві Шестакову результативно пробивати.
Аж коли вихід «Дніпра» до чвертьфіналу став під сумнів, вагоме слово сказав Зозуля. Спершу він у відмінному стилі зробив головою скидку на Міхеля Бабатунде — 2:2, а на останній хвилині поєдинку у падінні через себе оформив вольовий виграш над «Олімпіком».
Інші лідери українського футболу своїх уболівальників нервувати не змусили. У протистоянні «Шахтар» — «Тернопіль» питання про те, хто вийде до чвертьфіналу Кубка України, було зняте ще в першій зустрічі, коли гірники перемогли 5:0. Мірча Луческу випустив на поле у новому матчі тих гравців, які не мали достатньо ігрової практики. Але навіть така ротація не завадила команді прем’єр-ліги мати майже триразову перевагу за ударами: 23 проти 8. Вже на 4-й хвилині Дентіньйо заробив пенальті, який реалізував Факундо Феррейра.
Ще комфортнішим рахунок для донецької команди зробив Василь Кобін, який пробив з-за меж штрафного майданчика і влучив у дальню «дев’ятку». Великим рахунок зробив Андрій Борячук, який вийшов на заміну, і Тайсон його розрізною передачею вивів сам на сам з голкіпером. А потім сам бразилець завершив розгром «Тернополя», реалізувавши 11-метровий удар, призначений за порушення проти Веллінгтона Нема — 4:0.
Динамівці Києва також могли були спокійними перед новим побаченням із земляками з клубу «Оболонь-Бровар». Але підопічні Сергія Реброва розпочали гру активно і на 5-й хвилині відкрили рахунок. Захисники «пивоварів» намагалися вибити м’яч зі штрафного майданчика, але зробили це просто на Дениса Гармаша, який майстерним ударом надіслав кулю у сітку повз голкіпера, який необачно залишив лінію воріт. Менш як за півгодини Гармаш відзначився вдруге, зігравши головою.
Після вилучення оболонця Василя Продана динамівцям стало зовсім легко. За кілька хвилин Олег Гусєв пробив з-за меж штрафного майданчика, і м’яч рикошетом від штанги і спини голкіпера влетів у ворота. А за кілька хвилин ветеран знову забив: цього разу він у повітряній дуелі випередив Артема Кулінича. Завершив розгром Лукаш Теодорчик, для якого ця гра стала першою офіційною з 20 травня.
Попри комфортну перемогу над харківським «Геліосом» у першому матчі (2:0), головний тренер луганської «Зорі» Юрій Вернидуб знову довірив місце у складі футболістам «основи». І вже в дебюті зустрічі вищий за класом колектив відкрив рахунок. Микита Каменюка промчав лівим флангом і зробив подачу на ближній кут воротарського майданчика, де Пилип Будківський головою переправив м’яч у дальній кут.
Гравці «Геліоса» відповідали небезпечними контратаками, але після ударів Євгена Задої та Віталія Субочева м’яч пролетів поруч із каркасом воріт.
По перерві вищий клас «Зорі» знову дав про себе знати. Спочатку Будківський зловив на помилці Ігоря Чередниченка. М’яч відскочив до Караваєва, який, обігравши голкіпера, точно пробив з гострого кута. За 10 хвилин Караваєв знову приймав поздоровлення від партнерів по команді, вдало замкнувши простріл Івана Петряка.
Номінальні гості стадіону «Славутич-Арена» в Запоріжжі не знітилися і змогли скоротити відставання в рахунку. Сергій Кравченко підтримав фланговий прохід партнера точним ударом у ближній кут. Наприкінці зустрічі у ворота «Геліоса» був призначений пенальті, але Каменюка пробив у поперечину — 3:1.
Близьким був додатковий час у протистоянні представника прем’єр-ліги «Сталі» з Дніпродзержинська та першолігового колективу «Гірник-Спорт» із Комсомольська на Полтавщині. Перший матч цих команд завершився з результатом 1:1.
У першому таймі «Сталь» прогнозовано повела у рахунку. На 25-й хвилині після навісу Сергія Вороніна Володимир Адамюк вдало зіграв головою.
«Гірник» отямився в другому таймі. Нагода вирівняти становище виникла під час стандартного положення. На кутовий на 64-й хвилині підключився В’ячеслав Рябов — 1:1. Але дніпродзержинці знайшли резерви, щоб не допустити овертайму. Переможний м’яч з пенальті на 80-й хвилині забив Антон Котляр.
Не було проблем у «Волині», яка у вересні здолала середняка першої ліги «Миколаїв» — 2:0. На своєму полі лучани були ще переконливішими — 5:0, але на виправдання гостей варто вказати, що зустріч на виїзді вони завершували, маючи на двох футболістів менше. Захисники Станіслав Чучман та Сергій Любчак отримали по дві жовті картки, тому допомогти партнерам не могли.
Кіровоградське обласне дербі завершилося на користь вищої за статусом «Олександрії». У першому матчі «Зірка» змогла досягти нічиєї, а на полі суперника аргументів її футболісти не знайшли. Ще в першому таймі дубль оформив Михайло Козак, який забив на 12-й і 38-й хвилинах.
Полтавській «Ворсклі» в протистоянні з одеським «Чорноморцем» для виходу до чвертьфіналу вистачило нульової нічиєї. Місяць тому полтавці задовольнилися мінімальною перемогою — 1:0.
Жеребкування чвертьфінальної стадії відбудеться 30 жовтня. Перші зустрічі чвертьфіналів відбудуться 3 грудня, а матчі-відповіді заплановані на 2 березня 2016 року.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».