Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Травень 2019 15:22

Мінекономрозвитку ініціює оновлення класифікатора професій

Rate this item
(0 votes)

Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціювало реформу національної системи кваліфікації, що дозволить покращити відповідність освіти запитам ринку праці.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку у Facebook.
«Мінекономрозвитку разом з іншими органами влади ініціювали реформу національної системи кваліфікації. Вона дозволить узгодити між собою освіту та ринок праці, покращити відповідність освіти та займаної посади.

Система професійно-технічної освіти готує фахівців за близько 480 професіями, а вища — за близько 400 спеціальностями», — наводяться у повідомленні слова першого віце-прем’єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.
За його словами, така реформа допоможе більш точно відстежувати реальну зайнятість та прогнозувати потреби у кадрах, державне замовлення, рівень безробіття залежно від віку, освіти, сектора економіки.
«Доісторичний СРСРівський Класифікатор професій ДК 003:2010 — це перелік з 11000 професій, які дублюються, повторюються і перетинаються без усякої логічної причини і мети.
Це — зібраний у довгі кілометри неструктурований текст, де важко знайти правильний код, який потім треба сполучити іще з кількома «класифікаторами», — описує проблему перший віце-прем’єр-міністр.
Кубів доручив Міністерству соціальної політики та низці інших установ до 29 травня 2019 року розробити «дорожню карту» щодо вирішення проблем з приводу Класифікатора професій ДК 003:2010 та сформувати групу експертів, яка розробить проект нового, сучасного Реєстру, гармонізованого з міжнародними стандартами та сучасними потребами ринку праці.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».