Хоккей
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Травень 2019 17:40

Український хокей вшановує кращих

Rate this item
(0 votes)

ВІД­БУ­ЛА­СЯ ПЕР­ША В ІС­ТО­РІЇ ЦЕ­РЕ­МО­НІЯ НА­ГО­РОД­ЖЕН­НЯ «ЗІР­КИ ХО­КЕЙ­НО­ГО РО­КУ»

Український хокей після багатьох років стагнації нарешті робить кроки вперед. Хай ці кроки і невеликі, але вони однозначно вперед.
Локомотивом руху ось уже третій рік є Українська хокейна ліга — Парі-Матч. Вона не лише на високому організаційному рівні провела чемпіонат, але й зробила чимало для популяризації хокею в регіонах країни.

Сезон-2018/19, в якому за перемогу в чемпіонаті змагалися шість команд, подарував справжнє видовище та інтригу. І хай чемпіоном знову став «Донбас», цього сезону він відчув серйозну конкуренцію.

У регулярному чемпіонаті «Кременчук» претендував на перше місце до останніх турів. А у фіналі плей-оф «Донбасу» гідно протистояв новачок УХЛ — херсонський «Дніпро».
Окрім спортивної інтриги, ліга може записати собі в актив ще чимало здобутків. Це і переповнені трибуни в Херсоні і Кременчуку, і збільшення у два рази рейтингу телетрансляцій (на ТБ та в Інтернеті показали 100% матчів сезону), і шалений інтерес до нашого хокею у соцмережах.
На сторінку УХЛ у Facebook підписалися вже 94 тисячі прихильників — це п’ятий показник серед хокейних ліг у світі!
Подібний хокейний бум став можливим і завдяки акціям та соціальним програмам УХЛ у партнерстві з «Конті», «М’ясною весною», «Авторадіо». Та найбільшої популярності одразу набрали заходи з титульним спонсором ТМ Parimatch, зокрема «Кращі гравці місяця».
Подіями для вболівальників із Кременчука, Херсона, Дружківки, Білої Церкви і Броварів стала акція «Тренування із зіркою» та відкриті майстер-класи для дітей. На них відомі хокеїсти вчили азам гри усіх охочих і при цьому самі заряджалися позитивом від щирих емоцій.
Результатом усієї цієї роботи стала перша в історії церемонія нагородження «Зірки хокейного року», яка відбулася напередодні у Freedom Hall. Захід відзначив не тільки усіх кращих на льоду, але й поза ним — спонсорів, управлінців, журналістів і навіть кращих уболівальників та популяризаторів хокею.
На церемонію завітали чимало поважних гостей та зірок українського хокею і взагалі спорту. Вони говорили як про здобутки, так і про проблеми.
«Я знаю, що Києву дуже не вистачає льодових майданчиків. Місто над цим працює і згодом у столиці з’явиться нова хокейна арена. Також ми збільшимо допомогу для дитячої команди київського «Сокола», — розповів директор Департаменту молоді та спорту КМДА Вадим Гутцайт.
«Сьогоднішнє свято — це результат роботи всієї хокейної родини України. Я гордий, що і наша компанія долучилася до цієї родини. Коли я бачив, з яким захопленням і блиском в очах дивилися діти на наших хокейних майстрів під час акції «Тренування із зіркою», то розумів, що ми робимо велику справу. Адже чим більше дітей обере спорт, тим здоровішою і ефективнішою стане наша країна», — заявив представник ТМ Parimatch Вадим Місюра після вручення нагороди кращому легіонеру сезону Іллі Коренчуку.
Щодо героїв хокейного року, то в основних номінаціях перемогли: кращий воротар — Олег Петров («Дніпро»); кращий захисник — Всеволод Толстушко («Кременчук»); кращий нападник — Віталій Лялька («Донбас»); кращий бомбардир — Микола Кисельов («Кременчук»), кращий новачок — Денис Бородай («Білий Барс»).
Усього ж експерти назвали кращих у 18 номінаціях. При цьому вони не оминули своєю увагою і наших легіонерів, і арбітрів, і гравців юнацької й жіночої ліг. Також відзначили роботу «Білого Барса» з юними хокеїстами і роботу «Донбасу» з уболівальниками і представниками ЗМІ.
Наостанок зазначимо, що наступного сезону в УХЛ повинні грати вже сім команд. До нинішньої шістки планує приєднатися хокейний клуб із Маріуполя.

Святослав ВАСИЛИК,
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».