Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Травень 2019 11:39

Андрій Рева: загроз економічній стабільності немає

Rate this item
(0 votes)

Міністр соціальної політики України Андрій Рева провів робочу зустріч з представниками місії Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду та її головою в Україні Роном ван Роденом. Також участь у нараді взяли представники двох міністерств (соціальної політики та фінансів), повідомляє Урядовий портал.

Основними обговорюваними питаннями стали: програма житлових субсидій і результати завершення опалювального сезону 2018/2019 р., попередні результати пенсійної реформи та середньострокова бюджетна перспектива.

Водночас на зустрічі підкреслювалося, що на порядку денному місії МВФ є і політична ситуація в Україні. Мається на увазі дочасна відставка уряду, що може сприйматися фінансовими донорами України як фактор економічної і соціальної дестабілізації.
«Загроз економічній стабільності в Україні немає, — заявив А. Рева. — Незважаючи на виборчу кампанію, уряд має намір забезпечити стабільність на перехідний період, незважаючи на події, що відбуваються. Наша політика й надалі, увесь цей перехідний період, буде прогнозованою.
Більше того, зараз лунає багато різних радикальних заяв, до яких я просив би ставитися як до залишкових явищ виборчих перегонів».
А. Рева подякував місії МВФ за роботу, яку вона проводить, аби в Україні відбулися реформи, а також за те, що фахівці міжнародного донора зрозуміли специфіку України.
За словами міністра, Європейський департамент Міжнародного валютного фонду, очолюваний паном Роном ван Роденом, зумів стимулювати багатьох людей до змін.
Голова місії сказав, що МВФ щиро бажає, аби Україна розвивалася як цивілізована європейська держава, й усіляко підтримуватиме ці прагнення українського народу.
Також він зазначив, що в Україні останніми роками вдалося провести гарні реформи, зокрема пенсійну, та програми субсидіювання.

Більшість українських пенсіонерів одержує пенсії у двох державних банках — «ПриватБанку» та «Ощадбанку».
Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України на сторінці у Facebook.
За даними Пенсійного фонду, близько 7,3 млн пенсіонерів одержує пенсії через банки.
Понад половину таких пенсіонерів обслуговують у «ПриватБанку» — 50,5%, в «Ощадбанку» — 37,8 пенсіонерів, у «Райффайзен банку Аваль» — 5,3 та в інших банках — 6,4%.
Як повідомлялося, упродовж 2019 р. у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму відбудеться підвищення пенсій: з 1 липня і з 1 грудня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».