Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 15:26

Уряд пропонує збільшити видатки на пенсії у 2019 році

Rate this item
(0 votes)

Кабінет Міністрів України пропонує прописати в проекті Державного бюджету України на 2019 р. видатки на пенсійне забезпечення в розмірі 166,5 млрд грн, що на 27,2 млрд грн більше, ніж у 2018 р.

Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту головного фінансового документа країни, вже зареєстрованого на сайті Верховної Ради.
«Видатки державного бюджету, що спрямовуватимуться Пенсійному фонду України на виплату пенсій у 2019 р. за бюджетною програмою «Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду», становитимуть 166,5 млрд грн, що на 27,2 млрд грн більше, ніж у 2018 р.», — зазначили автори законопроекту.

Водночас у 2019 р., як і в попередні роки, мінімальні пенсії виплачуватимуться в розмірах, не нижчих за встановлений законодавством прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність; за рахунок коштів державного бюджету здійснюватимуться видатки на пенсійне страхування окремих категорій громадян (осіб, які проходять строкову військову службу, доглядають за дитиною або особою
з інвалідністю).
Урядовці переконані в тому, що передбачений обсяг видатків державного бюджету для Пенсійного фонду дозволить забезпечити виплату пенсій, допомог та покриття дефіциту коштів Фонду відповідно до чинного законодавства.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».