Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Грудень 2019 13:08

Дієти корисні для серця

Rate this item
(0 votes)

Зниження рівня холестерину в раціоні харчування шляхом зосередження уваги на загальному раціоні, який замінює насичені жири поліненасиченими жирами, залишається доброю порадою для підтримки рівня холестерину ЛПНЩ, що закупорює артерії. Холестерин ЛПНЩ часто іменується «поганим холестерином» через його зв’язок із ризиком атеросклерозу.
Велика частина холестерину в крові виробляється в печінці й використовується для створення клітин. Проте такі продукти, як жирні молочні продукти і жирні нарізки червоного і обробленого м’яса, містять відносно високу його кількість.

Занадто багато холестерину в крові сприяє утворенню товстих твердих відкладень на внутрішній стороні артерій — процесу, який лежить в основі більшості захворювань серця та інсультів.
Розгляд взаємозв’язку між дієтичним холестерином і ризиком серцево-судинних захворювань не може ігнорувати два аспекти дієти. По-перше, більшість продуктів, що сприяють холестерину в раціоні, зазвичай містять багато насичених жирів, що сильно пов’язано з підвищеним ризиком ЛПНЩ.
По-друге, з величезної кількості наукових досліджень ми знаємо, що раціон харчування, корисний для серця, такий як дієти у середземноморському стилі і дієта в стилі dash (дієтичні підходи для зупинки гіпертонії), по своїй суті низькі у ліпопротеїдах.
Дотримання дієти, багатої на поживні речовини, в якій особлива увага приділяється фруктам, овочам, цільнозерновим продуктам, нежирним або знежиреним молочним продуктам, нежирним м’ясним, пташиним, рибним або рослинним білкам, горіхам і насінню, ефективно знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Насичені жири, що в основному містяться у продуктах тваринного походження, таких як м’ясо та жирні молочні продукти, а також тропічні олії, мають бути замінені поліненасиченими жирами, такими як кукурудзяна, ріпакова або соєва олія.
Відповідно до рекомендацій у цілому вживання яєць не було істотно пов’язано з ризиком серцево-судинних захворювань у дослідженнях, які були вивчені. Розумно їсти одне ціле яйце (або його еквівалент, наприклад, 3 унції креветок) на день як частину здорової для серця дієти.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».