Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Грудень 2019 13:01

Перець, який може врятувати від серцевого нападу

Rate this item
(0 votes)

Протягом багатьох років перець чилі визнаний овочем із чудовими терапевтичними властивостями. Нещодавно італійські вчені виявили, що регулярне вживання в їжу перцю може знизити ризик смерті від хвороб серця та інсульту.
У проведеному дослідженні в Італії, де чилі є поширеним інгредієнтом багатьох страв, порівнювався ризик смерті у великій групі людей виходячи з його вживання.
У дослідженні використовували дані близько 25000 жителів регіону Молізе на Півдні Італії.
Стан здоров’я учасників і звички харчування контролювали протягом восьми років. Дослідники виявили, що ризик померти від серцевого нападу був на 40% нижчим у тих, хто їв пекучий перець не менше як чотири рази на тиждень.

Смерть від інсульту була нижчою більш ніж у два рази згідно з результатами, опублікованими у журналі Американського коледжу кардіологів.
Цікавим фактом є те, що захист від ризику смертності не залежав від типу харчування людей, зазначила провідний автор дослідження Маріалаура Боначчі, епідеміолог із Середземноморського неврологічного інституту.
За її словами, хоча одні люди можуть дотримуватися здорової середземноморської дієти, а інші харчуються менш здоровими стравами, однак для всіх перець чилі став продуктом із захисним ефектом.
Професор Інсубрійського університету у Варезе Ліція Яковьєлло пояснила, що корисні властивості чилі були передані через італійську культуру харчування. Різні види перців хоча і споживаються по-різному в усьому світі, можуть справляти захисну дію на наше здоров’я.
Зараз учені планують досліджувати біохімічні механізми, які роблять чилі корисним для нашого здоров’я, з’ясувавши причинно-наслідковий зв’язок між вживанням перцю та його користю для здоров’я, а також яким має бути кількість уживаного перцю, щоб він дав такий ефект.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».