Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Травень 2019 16:21

Ветерани АТО покажуть Шекспіра англійською мовою

Rate this item
(0 votes)

Перший соціальний англомовний театр ветеранів та волонтерів АТО «Project «W» 30-го та 31 травня покаже в Києві прем’єру вистави Шекспіра «Дванадцята ніч, або Що захочете» англійською мовою.
Про це Укрінформу повідомив режисер постановки, заслужений артист України Олексій Гнатковський.
«Це — вистава про перемогу. Перемогу сили духу над страхом, перемогу віри над сумнівами, перемогу щирості над фальшем, зрештою — про перемогу життя над смертю.
Це — вистава про перемогу любові! Я захоплююся цими «ненормальними», які взялися за, здавалося б, неможливе! Вони ніколи не грали на сцені, вони не знають англійської, вони все роблять вперше. Але вони взялися зіграти Шекспіра «12 ніч» мовою оригіналу!» — розповів Гнатковський.

За його словами, через постановку ветерани доводять, що немає нічого неможливого, вони показують, що героєм потрібно бути щодня і у всіх своїх справах. «Це — люди, яким небайдуже. Це вистава — приклад, вистава — заклик до дій, вистава — маніфест щирості, наївності та добра!» — наголосив він.
Унікальну ідею придумав, ініціював та організовує ветеран АТО Ігор Касьян. Він розповів, що його турбує слабкий імідж ветеранів АТО в країні, популізм та спекуляція військових тем під час війни.
 «Ми на власному прикладі покажемо, що ветерани та волонтери АТО — це не окрема категорія людей у суспільстві! Нас не потрібно жаліти, а ми не повинні давати привід для цього! Палаючі очі, жага до життя, англійська за рік та праця на сцені... — все це можливо, коли маєш ціль», — наголосив Касьян.
Прем’єра відбудеться 30 травня на сцені Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса та 31 травня в Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Project «W» Veteran, Volunteer and William — це соціальний проект Сучасної школи англійської мови English Amon People, Громадської організації «Елеос-Україна» та Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка.
Керівник проекту — ветеран АТО, співзасновник та керівник школи з англійської мови EAP Ігор Касьян. Консультант з мови Шекспіра — викладач з англійської мови Світлана Яворська. Режисер — заслужений артист України Олексій Гнатковський.
Куратор проекту — військовий капелан Сергій Дмитрієв. Художній керівник — український театральний режисер, директор — художній керівник Івано-Франківського національного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка Ростислав Держипільський. Актори — ветерани та волонтери АТО.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».