Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Лютий 2019 19:43

Стали відомі лауреати премії імені Лесі Українки

Rate this item
(0 votes)

Комітет з присудження премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив лауреатів за 2018 рік у чотирьох номінаціях.
Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» з 43 висунутих на здобуття премії робіт перемогу здобув дитячий письменник Іван Андрусяк за книги для малят «Зайчикова книжечка» та «Третій сніг» (видавець — ТОВ «Фонтан Казок»)», — йдеться в повідомленні.
У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» лауреатом премії став Михайло Александров за художнє оформлення книги Сергія Товстенка «Ремонт Летючих Чудес» (видавець — ТОВ «Видавництво «Глоуберрі Букс»). Усього за премію в цій номінації змагалися 13 робіт.
У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» перемогла вистава «Король Лев» Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського (режисер-постановник — Артур Прокоп’єв). У цій номінації за премію змагалися шість театральних колективів.
У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» більшістю голосів Комітет проголосував за присудження премії анімаційному фільму Андрія Щербака «Причинна» (кінокомпанія «МаГіКа-фільм»).
З повним переліком висунутих на здобуття премії імені Лесі Українки робіт можна ознайомитися на офіційному сайті Держкомтелерадіо.
Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва засновано за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році.
Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки. Леся Українка народилася 13 лютого 1871 року.
Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».