Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Грудень 2015 17:58

Головна премія PINCHUKARTCENTRE-2015 — у «Відкритої групи»

Rate this item
(0 votes)

Між­на­род­не жу­рі Пре­мії PinchukArtCentre-2015 ого­ло­си­ло іме­на пе­ре­мож­ців. Ла­уре­атом го­лов­ної пре­мії ста­ла «Від­кри­та гру­па» зі Льво­ва (Юрій Бі­лей, Пав­ло Ко­вач та Ан­тон Вар­га), яка пре­зен­ту­ва­ла в PinchukArtCentre про­ект «Ви­ключ­но для внут­ріш­ньо­го ко­рис­ту­ван­ня», по­ві­дом­ляє life.pravda.com.ua.

Першу спеціальну премію отримала Анна Звягінцева (Київ, проект «Порядок речей»), другу — Аліна Клейтман (Харків, проект «Супер-А. Поголи своє серце»). Переможцем у категорії «Приз громадськості» також стала Анна Звягінцева.
«Після довгих дискусій журі одностайно вирішило присудити головну премію «Відкритій групі». Ми хочемо віддати належне тому, як гурти заявляють про себе на українській арт-сцені та разом із тим підкреслюють, що мистецтво не є індивідуалістичним, воно залучає суспільство в цілому», — зазначив під час нагородження художників «Відкритої групи» голова міжнародного журі Премії PinchukArtCentre-2015, директор Музею сучасного мистецтва в Антверпені Барт де Бар.

Володарі головної та двох спеціальних премій, окрім грошової винагороди, отримають можливість пройти місячне стажування в майстернях всесвітньо відомих художників. Також лауреат головної премії PinchukArtCentre автоматично потрапляє у шорт-лист Міжнародної премії арт-центру Future Generation Art Prize.
Загальнонаціональна Премія PinchukArtCentre у сфері сучасного мистецтва присуджується українським художникам у віці до 35 років.
Цього року лауреатів премії визначило міжнародне журі у складі куратора польської галереї BWA SOKOL у Новому Сончі Анни Смоляк, директора Музею сучасного мистецтва в Антверпені Барта де Бара, колишнього заступника арт-директора і куратора PinchukArtCentre, а нині художнього і стратегічного директора Центру сучасного мистецтва YARAT в Азербайджані Бйорна Гельдхофа, куратора відділу сучасного мистецтва в Луврі Мартіна Кіфера та українського художника Юрія Лейдермана.
Переможця в категорії «Приз громадськості» було визначено голосуванням відвідувачів PinchukArtCentre.
Нагадаємо, що до шорт-листа четвертої премії PinchukArtCentre було відібрано 14 художників та дві арт-групи з-поміж більш ніж 800 заявок. Виставка номінантів Премії PinchukArtCentre-2015 розпочалася 31 жовтня 2015 року і триватиме до 10 січня 2016 року. Всі роботи були зроблені художниками спеціально для експозиції в арт-центрі.
Перший конкурс PinchukArtCentre для молодих українських митців відбувся 2009 року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».