Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Жовтень 2015 12:25

Національна оперета не втомлюється дивувати

Rate this item
(0 votes)

Вже ста­ло доб­рою тра­ди­цією, що Ки­їв­ський на­ціо­наль­ний ака­де­міч­ний те­атр опе­ре­ти від­кри­ває но­вий се­зон яс­кра­вим кон­цер­том, що за­зви­чай від­бу­ває­ть­ся при пов­но­му ан­шла­гу.

Цього разу охочих теж виявилося більше, ніж могла вмістити глядацька зала. А кому пощастило, той був приємно здивований цікавою і різноманітною програмою, представленою того вечора.
«Сьогоднішній вечір — це і класичний напрям, такий як симфонічна музика, опера, оперета, і сучасний. Ви побачите класний мюзикл, представлений нині в Європі. Ми не могли пройти повз такі номери, адже Україна — це Європа. Такий музичний шлях інтеграції України для нас є важливим. Ви також побачите сучасну європейську естраду», — підкреслив напередодні гала-концерту директор та художній керівник театру, народний артист України Богдан Струтинський.


Він також розповів про зроблене протягом останніх місяців, поділився планами на майбутнє. Зокрема, стало відомо, що артисти театру ще до початку сезону зіграли цілу низку концертів на підтримку воїнів, які захищають нашу країну на сході. Серед вдячних глядачів талановитих артистів були бійці Національної гвардії України, прикордонники-зв’язківці, пацієнти головного клінічного госпиталю. Крім цього, колектив устиг привітати вчителів з їхнім професійним святом.
А що ж чекати далі? Звичайно ж, прем’єр. Вперше в Україні цього сезону у театрі прозвучить відомий у світі мюзикл Роджерса «Звуки музики». Це продовження традиції представляти в Україні ту нову музику, яка тут ніколи не гралася, і ті популярні мюзикли, які тепер є в Європі.
Крім того, тут знову відбуватимуться вечори мюзиклу, концерти симфонічної музики і, звичайно ж, новорічний «Штраус-концерт». Отже, варто чекати поєднання різноманітних стилів, напрямів і жанрів.
Ще за півгодини до початку концерту по суті розпочалося святкове дійство. По оновленому фойє прогулювалися артисти театру в розкішних сукнях та елегантних костюмах, фотографувалися з гостями і створювали атмосферу справжнього балу.
Дуже важливо, яким номером почнеться гала-концерт, адже від вдалого початку залежить не тільки успіх відкриття, в й усього сезону. А розпочалася концертна вистава цього разу прем’єрним «Персидським маршем» Й. Штрауса у виконанні оркестру театру, артистів-вокалістів, які чарували глядачів не тільки своїми прекрасними голосами, а й мелодійними пластичними рухами під час виконання танцю. Вся глядацька зала наповнилася енергетикою величі та гармонії.
Цього вечора була багато прем’єр. Це — «Арія з шампанським» з опери В.-А. Моцарта «Дон Жуан», чардаш Ілони з оперети Ф. Легара «Циганська любов», Симфонія № 3, частина третя на музику Й. Брамса, «Іспанська пісня» на музику Л. Деліба, італійська вулична пісенька з комічної опери В. Геберта «Примхлива Маріетта», «Голубка» на музику С. Ірадьє, «Адажіо» на музику Т. Альбіоні та інші.
Свою майстерність вдячній публіці дарували народні артисти України Ірина Лапіна, Сергій Бондаренко; заслужені артисти України Ігор Левенець, Ірина Беспалова-Примак, Тамара Ходакова, Ася Середа-Голдун; солісти-вокалісти Любов Сагат, Соломія Приймак, Олена Арбузова, Олександр Чувпило, Володимир Одринський; солісти балету Максим Булгаков, Яніна Сазонова та багато інших.
Довго ще чулися бурхливі оплески, глядачі не хотіли відпускати артистів. Всюди лунало «браво!» та «дякуємо!». А художній керівник театру привітав зі сцени і глядачів, і артистів із початком нового сезону.
Звичайно, залишається лише радіти, що в Києві вже існує театр дійсно європейського рівня. Хотілося б, щоб у наступних концертах, крім європейської, була представлена і українська музична культура (під час гала-концерту їй місця не знайшлося) та українська мова (серед майже тридцяти номерів нею було виконано лише один).
Едуард ОВЧАРЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».