Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Листопад 2018 11:58

Втома, слабкі м'язи і зір говорять про дефіцит цього вітаміну

Rate this item
(0 votes)

За словами вчених, дефіцит вітаміну B12 може викликати широкий спектр проблем, таких як втома і порушення зору. Вітамін також необхідний для підтримки здорової нервової системи. Відсутність B12 може призвести до того, що організм вироблятиме аномально великі еритроцити, які не можуть нормально функціонувати.

Це і викликає велику кількість симптомів, у тому числі надмірну втому, брак енергії, поколювання в тілі, виразки в роті і хворий запалений язик.
Також можуть спостерігатися м’язова слабкість, порушення зору, психологічні проблеми, зниження пам’яті, нерозуміння того, що відбувається.
Дефіцит вітаміну найчастіше викликаний анемією. Це — стан, при якому імунна система атакує здорові клітини у шлунку, запобігаючи поглинанню вітаміну B12 з їжі.
Харчування, що включає м’ясо, рибу і молочні продукти, зазвичай забезпечує достатню кількість вітаміну B12. Лосось і тріска — кращі у цьому плані з усіх сортів риби. Люди, які нерегулярно їдять ці продукти, страждають від дефіциту цієї речовини.
На думку фахівців, нестача вітаміну виникає у людей, які дотримуються вегетаріанського стилю харчування чи чудернацьких дієт або в цілому погано харчуються протягом тривалого часу.
Якщо ви вегетаріанець або веган, B12 знаходиться у дріжджовому екстракті і соєвих продуктах.
Запаси B12 в організмі можуть зберігатися впродовж 2–4 років без поповнення. Якщо дефіцит не пов’язаний із харчуванням, потрібні ін’єкції або таблетки для відновлення балансу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».