Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Листопад 2018 12:05

Усик нокаутував Беллью

Rate this item
(0 votes)

Ук­ра­їн­ський бок­сер за­хис­тив зван­ня аб­со­лют­но­го чем­піо­на сві­ту у важ­кій ва­зі.

Бій у Манчестері до 7-го раунду був майже рівним. Тоні Беллью вміло захищався і непогано контратакував. Олександр Усик поступово збільшував швидкість і у 8-му раунді його перевага стала тотальною.
Після серії потужних ударів Беллью опинився на підлозі рингу і рефері зафіксував нокаут. Таким чином, Олександр Усик захистив звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Після перемоги Олександр Усик заявив, що провів свій найкращий на даний момент бій, але далі хоче відпочити.
Про це передає iSport.ua.
«Кращими стають тільки ті, хто б’ється з кращими. Провів я кращий для себе бій? На сьогоднішній день — так... Мої плани на майбутнє? У мене був важкий рік. Я хочу відпочити із сім’єю, підлікуватися, і лише тоді ми зможемо говорити про майбутнє», — сказав боксер у флеш-інтерв’ю на рингу.
Він зазначив, що чекав від Беллью того, що було на початку бою, — в кінці першого раунду британський боксер діяв активніше. Цей темп він продовжив і в подальшому, вдало влучивши джебом у другому раунді.
«Я чекав від Беллью те, що було на початку бою. Йому нічого було втрачати», — сказав Усик.
Також боксер повідомив, що ставить собі за мету перейти в суперважкий дивізіон.
«Чи вистачить мені сил для суперважкої ваги? Я буду додаткові макарошки їсти і все буде офігенно. Чи ставлю я собі за мету стати абсолютним чемпіоном у надважкій вазі? Звичайно. Потрібно ставити собі цілі. Якщо ми не ставимо собі цілі — ми трухнемо. Ми повинні ставити собі цілі», — заявив Усик.
Під час імпровізованої прес-конференції в аеропорту «Бориспіль» після повернення з Манчестера до України Олександр зізнався, що під час бою з британцем Тоні Беллью його команда зовсім не розраховувала на суддівські записки, повідомляє iSport.
«Я виконував завдання, яке ставили переді мною у кутку рингу — після 4-го або 5-го раунду почав піднімати темп, — зазначив Усик.
Уже коли бій закінчився, дізнався про записки, але ми на них не розраховували, якщо чесно. Дуже хороший поєдинок вийшов, видовищний. Володимир Кличко подзвонив і сказав мені: «Жирна кінцівка — це круто, вітаю, чемпіоне».
* * *
Британський боксер Тоні Беллью оголосив про завершення кар’єри після поразки від українця Олександра Усика.
Про це повідомляє Boxingscene.
«Я програв найвеличнішому спортсмену, з яким коли-небудь виходив на ринг, бажаю йому всіляких успіхів. Для мене ж це однозначно кінець», — сказав Беллью.
* * *
Промоутер абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі Олександра Усика Олександр Красюк розповів про бій українця з Тоні Беллью, який завершився нокаутом британця в 8-му раунді. Про це повідомляє Sport.ua.
«За моїми записками, у восьмому раунді Усик програвав. За Усиком було 3 раунди, за Беллью — 4, це підтвердили і судді.
Якщо подивитися всі бої Усика, він ніколи не газує з першого раунду, розгойдується, довго запрягає, а потім впрягається. Беллью підсів фізично, і прийшов час нокауту.
Те, що робив Беллью, — те саме, що і Тайсон Ф’юрі робив у бою з Кличком. Усик завдавав багато ударів, але був мізерний відсоток влучень, це дуже дратувало.
У наступному році Усика в Україні ми точно не побачимо. На наступний рік у планах два бої. Або в Англії і в США, або обидва в Англії. Якщо Андре Ворд повернеться в крузервейт, можна міцно задуматися», — сказав Красюк після поєдинку.
* * *
Олександр Усик піднявся на третю сходинку в топ-10 pound-for-pound рейтингу за версією авторитетного видання BoxRec.
У той же час ще один українець — Василь Ломаченко — опустився в рейтингу на п’яте місце. Примітно, що це перший випадок у кар’єрі боксерів, коли Усик випередив свого співвітчизника.
Як і раніше, рейтинг очолює американець Теренс Кроуфорд. На другому місці перебуває Сауль Альварес.
Топ-10 бок­се­рів за вер­сією BoxRec
1. Теренс Кроуфорд
2. Сауль Альварес
3. Олександр Усик
4. Геннадій Головкін
5. Василь Ломаченко
6. Луїс Нері
7. Вісаксіл Вангек
8. Мігель Берчельт
9. Ентоні Джошуа
10. Лео Санта Круз

* * *
Боксер-суперважковаговик Ділліан Вайт із Британії, який був присутній на поєдинку у крузервейті Олександр Усик — Тоні Беллью, вважає, що в більш високій ваговій категорії українець зіткнеться з великими труднощами.
Вайт не бачить, яким чином Усик може збентежити суперважковаговика, повідомляє Klitschko-brothers.com.
«У Усика будуть проблеми в суперважкій вазі. Там боксери більші й потужніші, вони задавлять його. Не бачу, яким чином він може збентежити справжнього суперважковаговика, який скоротить дистанцію, позбавить маневру і жорстко відпрацює, використовуючи свою перевагу в 25–20 кг», — сказав Ділліан Вайт.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».