Земля і люди
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Вересень 2018 12:23

Одну з вулиць Івано-Франківська перейменують на честь Левка Лук'яненка

Rate this item
(0 votes)

Івано-Франківська міська рада підтримала ідею щодо перейменування вулиці Мельничука на вулицю імені Левка Лук’яненка.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Івано-Франківської міської ради Петро Гречанюк.
«Міська влада підтримала мою ініціативу і незабаром в Івано-Франківську з’явиться вулиця Левка Лук’яненка. Запланована вулиця для перейменування — теперішня Мельничука», — повідомив депутат.

На його переконання, перейменування вулиці буде знаком для історії Івано-Франківська, оскільки Левко Григорович був уперше висунутий кандидатом у народні депутати колективом швейно-галантерейної фабрики Івано-Франківська за рік до проголошення Незалежності України. Тоді він здобув більшість голосів виборців саме в Івано-Франківську.
Нагадаємо, Левко Лук’яненко — український політичний та громадський діяч, письменник, радянський дисидент. Борець за незалежність України у ХХ сторіччі.
Співзасновник Української Гельсінкської групи. Народний депутат України. Герой України. Автор «Акта проголошення незалежності України». Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».