Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 15:11

Київ і Рим обміняються пам'ятниками

Rate this item
(0 votes)

СТОЛИЦЯ

Звести пам’ятник італійському поету Данте Аліг’єрі з нагоди 750-річчя від дня його народження планують цього року в Києві, повідомляє i-pro.kiev.ua. Згодом встановлять монумент Тарасу Шевченку в Римі — про це розповів посол Італії в Україні Фабріціо Романо.
Також дипломат зазначив, що підписано договір про співпрацю між Італійським інститутом в Україні та департаментом культури КМДА, в рамках якого буде проведено багато заходів, зокрема фестиваль барокової музики (заплановано на осінь). Частину фінансового навантаження при проведенні спільних заходів візьме на себе італійська сторона.

 

МАНДРИ

БЕЗПЛАТНІ ЕКСКУРСІЇ МІСТОМ
Волонтери розробляють для Києва чотири безплатні туристичні маршрути, повідомляє kyiv.ridna.ua з посиланням на Українську бібліотечну асоціацію. Взятися за проект Асоціація змогла завдяки перемозі в конкурсі Європейської культурної фундації (ECF). Заявка була однією з 800, з яких ECF відібрала 25.
До команди волонтерів входять бібліотекарі, журналісти, історики, екскурсоводи й видавці. Записуватися на екскурсії можна буде з квітня, проводити їх гіди почнуть із травня. Обрати екскурсію можна на спеціальному сайті. Там само охочі зможуть записатися на тренінг гідів і до команди, що складатиме наступні маршрути.
Нині волонтери розробляють такі туристичні прогулянки: «Загублені в часі» — етнографічна театралізована екскурсія-пригода (Шевченківський район), «Бібліококтейль на Толстого» — оглядово-місцева прогулянка (Шевченківський район), «Terra Incognita в центрі Києва» — культурно-мистецький маршрут (Татарка) та «Знання, що долають злами століть» (Голосіївський район).


ЧУДОТВОРНІ ІКОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ
Відбулася презентація паломницько-туристичного буклету «Чудотворні ікони Тернопільщини», повідомляє radiokultura.org. У ньому подані відомості про двадцять чотири чудотворні ікони Божої Матері, чудотворну фігуру Божої Матері Язловецької, а також — молитви до кожної святині. Видання має як духовне, так і туристичне значення, оскільки у ньому є мапа розміщення храмів, вказані адреси об’єктів туристичної інфраструктури.
Буклет побачив світ у поліграфічному підприємстві «Мандрівник» накладом дві тисячі примірників, за сприяння і погодження всіх традиційних церков: УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ, РКЦ. Автор ідеї та упорядник Олександр Малашевський зазначає: «Про духовні об’єкти, які є на Тернопільщині, буде цікаво дізнатися не лише місцевим жителям, а й паломникам зі всієї України». Буклети розповсюджуватимуть в інформаційно-туристичних центрах, готелях, книжкових магазинах, точках продажу преси, при храмах області та в інших регіонах України.

 

ДО СВЯТ

СВЯТКУВАННЯ ВЕЛИКОДНЯ В КИЄВІ
Святкування Великодня в Києві відбудеться на Софійській площі 9–19 квітня, повідомляє i-pro.kiev.ua. Організатор заходу — компанія Folk Ukraine, яка облаштувала Різдвяне містечко на площі напередодні нового року.
У рамках святкування відбудеться «Фестиваль писанок-2015» та Великодній ярмарок. На Софійській площі розмістять головну Великодню сцену країни, ярмаркові будиночки та зону дитячих розваг.
«На території ярмарку діятиме гастрономічний сектор із традиційними великодніми стравами і напоями та зона майстрів із сувенірною продукцією», — повідомляють організатори.
Також буде облаштовано чотири виставкові зони, які включатимуть «Арку з писанками», «Вернісаж декоративних тарілок областей», «Зону писанок митців» і «Вернісаж писанок областей». Крім того, будуть проведені великодні конкурси: «Народна писанка», «Великодня паска», «Писанка від майстра» та конкурс малюнка «Свято Великодня». 9 квітня відбудеться майстер-клас від народних майстрів: «Розпиши писанку на Софійській площі».

 

ЕКСПО

СТАРТУВАВ ЦИКЛ ВИСТАВОК «УКРАЇНА ЄДИНА»
У Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Горького презентували цикл виставок «Україна єдина», повідомляє i-pro.kiev.ua. Цикл передбачає зміну тематичних викладок періодичних видань раз на місяць. Вони будуть віддзеркалювати й розкривати актуальні та гострі події сьогодення. До уваги представлять такі добірки: «Ми віримо в тебе, солдате!», «Чужої біди не буває» (про роботу волонтерів), «Особливості національної АТО», «Піднятися з руїни», «Герої не вмирають», «Війна не здатна знищити людяності» (про влаштування вимушених переселенців), «Народ із армією!», «Реалії окупованих територій», «Стиснути зуби і перемогти!», «Народний тил», «На захист єдиної України».
Перша експозиція включає добірку періодичних видань і світлини з місць проведення АТО, наданих обласним краєзнавчим музеєм. Фотографії виконані свідками подій у зоні АТО.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».