Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 14:56

Українець отримав нагороду на Берлінале

Rate this item
(0 votes)

ЗНАЙ НАШИХ!

Кінооператор Сергій Михальчук отримав «Срібного ведмедя» на цьогорічному Берлінале за роботу над фільмом Олексія Германа-молодшого «Під електричними хмарами», повідомляє life.pravda.com.ua. Стрічку знято в російсько-українсько-польській копродукції. Разом із Сергієм Михальчуком цю нагороду отримав інший оператор — Євген Прівін.
Картина складається з шести новел, які розповідають історії про великі і маленькі міста, багатство і бідність, різні покоління, виховані на творах Ф. Достоєвського і продукції Apple. З українського боку над проектом працювало близько 80 осіб. Серед них — молоді українські актори Віра Климовецька, Ігор Мирошниченко, Вікторія Варлей.
Як відомо, Сергій Михальчук є оператором стрічок «Поводир», «Мамай» та багатьох інших.


ЦІНОВИЙ РЕКОРД НА МІЖНАРОДНОМУ АУКЦІОНІ
Встановлено новий ціновий рекорд українського мистецтва на аукціоні Phillips у Лондоні, повідомляє gazeta.ua. Сет із 16 фотографій «Апокаліпсис у мистецтві» українських візуальних художників Віталія та Олени Васильєвих продано за 205 785 дол. 
Це концептуальний проект, який зображує найзначніші музеї сучасного мистецтва у світі в декораціях природних катаклізмів. Роботи — точні копії музейних будівель, сфотографовані в реальних локаціях. Прем’єра проекту відбулася в рамках офіційної програми 14-ї Венеціанської архітектурної бієнале у червні 2014 року, де інсталяція Васильєвих «Апокаліпсис у мистецтві» стала частиною групової міжнародної виставки «Час. Простір. Існування». Тоді серія включала зображення п’яти музеїв — галереї «Тейт Модерн» у Лондоні, Центру Помпіду в Парижі, Музею Соломона Гуггенхайма і Нового музею в Нью-Йорку, а також Музею сучасного мистецтва в Нітерої (Ріо-де-Жанейро). Відтоді серія поповнилася фотографіями.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».