Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 15:08

«Діти України» – проект для переселенців

Rate this item
(0 votes)

ФАКТ

У Національному музеї Тараса Шевченка розпочався проект «Діти України», повідомляє i-pro.kiev.ua. Його мета — створення українського простору для дітей-переселенців.
Автори проекту мають намір надавати достовірну інформацію про Україну і українців, відкривати багатства національної культури, мистецтва і традицій. Діти-переселенці та їхні сім’ї зможуть безплатно відвідувати екскурсії, майстер-класи, ігри, сеанси арт-терапії, театральні постановки, спеціальні лекції та покази фільмів, які проходитимуть у музеї. Передбачаються також зустрічі з відомими людьми.
«Музей сподівається стати рідним місцем для всіх діток, які тепер живуть у Києві», — розповіли автори проекту. Вони будуть раді будь-яким пропозиціям про участь з боку художників, артистів та інших представників української культури.

 

ВІТЧИЗНЯНИЙ СЦЕНОГРАФІЧНИЙ АВАНГАРД У НЬЮ-ЙОРКУ
Музей театрального, музичного та кіномистецтва України сповістив про відкриття унікальної виставки «Інсценізація українського авангарду 1910–1920 років» зі своєї фондової колекції в Українському музеї в Нью-Йорку (США), повідомляє i-pro.kiev.ua. Для експозиції з фондів музею відібрано 128 першокласних творів вітчизняних театральних художників, які презентують явище національного сценографічного авангарду.
Представлені роботи всесвітньо відомої художниці Олександри Екстер, яка стояла біля витоків української авангардної сценографії. З її київської студії вийшли корифеї світового кубофутуризму і конструктивізму Анатоль Петрицький, Вадим Меллер, Олександр Хвостенко-Хвостов, з роботами яких глядачі зможуть також ознайомитися на виставці. Всього представлено ескізи костюмів і декорацій 13-ти визначних українських сценографів, серед яких Борис Косарев, Майя Симашкевич, Марк Епштейн, Валентин Шкляєв, Кость Єлева та ін. Виставка триватиме до 13 вересня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».