Різне
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 13:07

З виставки – на другий фронт!

Rate this item
(1 Vote)

РЕГІОНИ

19–20 лютого в Полтаві проходила традиційна виставка «Нафта. Газ. Сервіс-2015», участь у якій беруть представники найбільших вітчизняних і зарубіжних підприємств із видобутку вуглеводнів. Щорічна виставка, яка проводиться на Полтавщині вже водинадцяте, стала своєрідним підсумковим етапом діяльності компаній нафтогазового комплексу регіону. І не лише Полтавщини.
Участь у виставці взяли близько сорока компаній — як українських, так і зарубіжних, які спеціалізуються на розробці родовищ та видобутку нафти та газу, а також на виробництві обладнання для нафтогазового комплексу та його сервісного обслуговування. Постійними учасниками виставки стали і навчальні заклади, де готують висококласних спеціалістів галузі.
Перед відкриттям заходу перший заступник голови Полтавської ОГА Олег Пругло розповів журналістам, що Полтавщину невипадково обрали місцем для проведення виставки. Як відомо, в регіоні щороку видобувають 41% усього українського газу та 68% газоконденсату.

На Полтавщині за десятки років склалася власна школа та система розробки нафтогазових родовищ, які постійно удосконалюються і стають рушієм технічного прогресу в галузі.


Крім того що на виставці можна оглянути новітні зразки промислової техніки, за допомогою якої проводять розвідку родовищ та видобуток нафти й газу, спеціалісти мають можливість у неформальній обстановці на семінарах поспілкуватися між собою, укласти контракти, обмінятися досвідом, зміцнити партнерські відносини тощо.
Гості та учасники виставки високо оцінили новітні технології та сучасне обладнання, які допоможуть збільшенню видобутку нафти й газу в Україні, що нині дуже важливо. Організатори заходу наголошували, що для нашої країни видобуток вуглеводнів має стратегічне значення, адже власні запаси нафти і газу — запорука енергетичної незалежності, у першу чергу від недружнього північного сусіда.
«Уже майже рік наша країна воює й ті фірми, які презентовані на цій виставці, без перебільшення, — другий фронт, — зазначив організатор виставки, директор виставкової компанії «ТІС» Сергій Семізаров. — Спеціалісти, які представили на виставці зразки обладнання, роблять дуже важливу для нашої держави роботу, перебільшити яку неможливо...»
Організатори виставки визнають, що цього року на ній було менше учасників, ніж у попередні роки. Пов’язано це перш за все із ситуацією на Донбасі, де триває війна. Але нафтогазова галузь України витримає ці складні випробування, переконані організатори виставки, і наша держава, як і раніше, приділятиме велику увагу розвитку видобутку нафти і газу.
Участь у відкритті виставки взяв начальник відділу департаменту нафти і газу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Владислав Рамазанов.
Олександр БРУСЕНСЬКИЙ,
м. Полтава

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».