Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 17 Червень 2016 02:07

Між Кремлем і Маском

Rate this item
(0 votes)

На май­бут­нє су­пут­ни­ко­вої на­ві­га­ції GPS тін­ню ляг­ла су­пе­реч­ка нав­ко­ло ро­сій­ських ра­кет­них дви­гу­нів, які США хо­чуть за­мі­ни­ти сво­їми, фір­ми Мас­ка.

«Вітаємо з поверненням, кохана!», — написав у Твіттері Елон Маск, коли кілька тижнів тому на платформі, розміщеній в океані поблизу Флориди, приземлилась ракета Falkon 9, яка раніше розмістила сателіт для японської телекомунікаційної компанії на навколоземній (на висоті 40 тис. км) орбіті.
Маск визнав, що це була епохальна подія для космічної промисловості і його фірми SpaceX, яка хоче здійснити революційні зміни у космічній галузі завдяки ракетам кількаразового вжитку і тим самим радикально скоротити вартість польотів у космос. Величезні кошти у конструкцію таких ракет вкладають багато фірм, але жодна не може похвалитися такими досягненнями, як SpaceX.

Раніше також ракети Маска двічі розмістили вантажі у космосі, але на набагато нижчих орбітах.
Кілька тижнів тому сталася неприємність: «Остання ракета отримала серйозні пошкодження», — написав Маск у Твіттері і висловив сумнів у можливості її повторного використання. А саме в цьому полягає сутність задуму підприємця, який здобув славу, просуваючи з великим завзяттям електроавтомобілі марки Tesla.
У Пентагоні повідомлення про успіхи і можливі поразки підприємця викликають стурбованість. Наприкінці квітня ВПС США вперше в історії підписали з фірмою Маска контракт на запуск супутника: у травні 2018 року ракета фірми SpaceX розмістить у космосі один із перших сателітів супутникової навігації GPS третього покоління.
Ці сателіти мають радикально збільшити точність замірів у найпопулярнішій навігаційній системі світу, полегшуючи, наприклад, водіям приїзд до невідомого ще цільового пункту. Одночасно GPS3 дозволить ефективніше діяти військам США і НАТО.
Однак модернізація GPS відкладається. Спочатку планувалось, що перший супутник нового покоління мав опинитися на орбіті не пізніше 2014 року. Тепер відомо, що це станеться не раніше наступного. І потім одразу нові сателіти GPS почнуть піднімати на орбіту ракети фірми Маска.
До такого експериментування із запуском нових сателітів GPS змусили Пентагон Маск і американські політики, але це також ефект попередньої політики Сполучених Штатів.
Після закінчення холодної війни американці визнали, що їхні власні двигуни великої потужності, використовувані в ракетах для запуску частин супутників, занадто дорогі. І тому з 1996 року вони почали ставити на ці ракети супутники російської фірми «Енергомаш» — солідну конструкцію великої потужності, розроблену в Радянському Союзі, щоб змагатись зі США у космосі і для можливого ядерного нападу на Сполучені Штати.
У співпраці з американськими інженерами російська фірма розробила також новий двигун РД-180, який із 2002 року монтували в нових американських ракетах Atlas У. Спочатку було оголошено, що двигуни РД-180 будуть вироблятися за російською ліцензією у США, але нічого з цього не вийшло, бо імпорт готових двигунів із Росії був дешевшим.
Ракети Atlas У з російськими двигунами використовує фірма United Launch Alliance (ULA), зав’язана на такі американські гіганти військово-промислового комплексу, як Lockheed Martin і Boeing. Аж до минулого місяця ULA мала монополію на запуск супутників на замовлення урядової агенції США. За запуск одного супутника фірма отримувала 200 мільйонів доларів, з чого росіяни мали приблизно 25 мільйонів за двигуни.
Добрий бізнес завершився після агресії Росії в Криму: у квітні 2014 року Вашингтон установив санкції проти групи російських політиків і бізнесменів з найближчого кола Путіна, заборонивши американцям вести з ними бізнес. І тоді справу взяв у свої руки Елон Маск. На пропозицію його фірми SpaceX суд у США заборонив імпорт двигунів РД-180 на виконання встановлених санкцій.
Цю заборону суд скасував через два тижні, але виникли нові сумніви. Виявилося, що акціонером російської фірми, яка заробляла на ракетних двигунах у США, є наближений до президента Путіна олігарх Юрій Ковальчук, який підпадає під санкції США, встановлені відразу після анексії Криму Росією. А за місяць до оголошення цих санкцій акції ракетної російської фірми у Ковальчука викупив фонд, керований Миколою Шамаловим, іншим олігархом з близького кола Путіна.
Американські політики розпочали кампанію за припинення закупівлі російських ракетних двигунів. «Вражає, що США залишаються нині залежними від путінської Росії, особливо у сфері програми запуску супутників, яка має значення для національної безпеки», — сказав наприкінці 2014 року американський сенатор Джон Маккейн, який очолив цю кампанію.
Застереження у США зросли, коли восени 2014 року під час старту сталася катастрофа ракети американської фірми Orbital Sciences, яка мала доставити вантаж на міжнародну космічну станцію. Вину поклали на двигуни — також із Росії, хоча іншого типу і від іншого виробника, ніж РД-180. Скандальна катастрофа американської ракети з російськими двигунами справила негативне враження.
Невідомо, що переважило — ця катастрофа чи критика політиків, але Вашингтон почав змінювати політику. При підтримці бюджетних фондів у минулому році фірма Елона Маска отримала сертифікат на запуск сателітів на замовлення уряду США. Раніше такий сертифікат мала лише ULA.
Наприкінці минулого року американський конгрес вирішив, що ULA може використовувати російські двигуни лише до 2020 року. Цей концерн-гігант американського ВПК оголосив, що підготує нову ракету-носій, яка не залежатиме від російських двигунів. ULA заявила, що завдяки реструктуризації знизить навіть на 100 мільйонів доларів кошти виведення супутника на орбіту.
Одночасно Пентагон у листі до сенатора Маккейна зазначив, що ULA використовуватиме нову ракету не раніше 2022-го, а то навіть і 2024 року. І тому Пентагон хоче відкласти встановлення ембарго на імпорт ракетних двигунів з Росії.
Проблеми конкурентів могла б використати фірма Елона Маска. Питання лише в тому, що тоді навіть на кілька років Пентагон був би залежний від цього підприємця. Наразі ракетні технології творця автомобілів Tesla залишаються у фазі експериментів, а запуск у космос флоту сателітів GPS нового покоління не є доброю нагодою для проб і помилок.
Ймовірніше, ця дилема вирішиться лише після осінніх виборів у США. А може «Південмаш» із Дніпра проявить більше активності і витіснить російських конкурентів?
Євген ПЕТРЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».