Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Жовтень 2014 02:00

Лідери йдуть далі

Rate this item
(0 votes)

До­нець­кий «Шах­тар» пер­шим з ук­ра­їн­ських гран­дів по­до­лав ста­дію 1/8 фі­на­лу Куб­ка Ук­раї­ни. І для цьо­го до­неч­ча­нам не до­ве­ло­ся до­кла­да­ти над­мір­них зу­силь. Піс­ля роз­гром­ної пе­ре­мо­ги на ви­їз­ді з ра­хун­ком 5:1 гір­ни­ки і в по­втор­ній зу­стрі­чі лег­ко до­ве­ли свою пе­ре­ва­гу над пред­став­ни­ком пер­шої лі­ги — 4:1.

Дніпропетровський «Дніпро» не залишив жодних шансів на власному полі луцькій «Волині». Господарі почали гру у повільному темпі. «Волинь» проти такого перебігу нічого не мала — їх рахунок повністю влаштовував, адже у Луцьку перемога була за ними (1:0).
Однак із часом дніпряни повністю заволоділи ініціативою, розраховуючи на швидкі підключення Коноплянки. Перший момент підопічні Мирона Маркевича створили на 12-й хвилині, але Лучкевич після скидки від Селезньова з кількох метрів пробив вище воріт. Через дві хвилини Бруно Гама вийшов на ворота Літовченка і замість передачі на вільного Селезньова вирішив пробити у ближній кут — неточно.


Дніпряни взяли невеличку паузу, після якої знову пішли у наступ. Голкіпер гостей урятував свою команду після удару Селезньова з розвороту. А справжні неприємності у підопічних Віталія Кварцяного розпочалися ближче до завершення тайму. На рівному місці травмувався Приндета, і кілька хвилин гостям довелося відбиватися у меншості. У меншості вдалося, але от щойно на заміну вийшов Сваток, як команда отримала гол після кутового. Оборона втратила на дальній стійці Чеберячка, і той спокійно переправив м’яч у ворота.
«Дніпро» не став добивати суперника у першому таймі, а залишив цю процедуру на другий. На 57-й хвилині відзначився Ротань, пробивши точно у кут після передачі Стрінича. Згодом Селезньов завершив на дальній стійці навіс Коноплянки, а закінчив розгром Калінич, який вийшов на заміну на останні 15 хвилин.
Окрім цього, «Дніпро» ще мав кілька нагод на взяття воріт. «Волинь» же за весь поєдинок мала лише один момент — у компенсований час Бікфалві пробив головою у поперечину. Загалом же впевнена та закономірна перемога «Дніпра».
Київське «Динамо» вийшло до чвертьфіналу Кубка України, проте зробили кияни це на так, як від них очікували уболівальники після розгромної поразки від «Ольборга» у Лізі Європи. У команди Реброва знову страждала реалізація. Кияни володіли ініціативою переважну більшість ігрового часу, але знайти ключ до воріт Мисака їм ніяк не вдавалося. Відсутність Беланда і Ленса позначилася на креативності атакувальної ланки київського клубу.
З нереалізованих можливостей киян варто згадати вбивчий момент Теодорчика, якого Сидорчук вивів на удар з десяти метрів, а також пенальті, який заробив польський форвард, а Ярмоленко не зміг реалізувати. Загалом, призначення одинадцятиметрового було цілком правильним, оскільки Мисак вхопив суперника за ногу, після чого той опинився на газоні. Гравці «Карпат» у цьому епізоді випустили пар на суддю, після чого додали в агресії в грі і вже не виглядали так безнадійно.
Однак протриматись інтризі дуже довго не вдалося. Ближче до фінального свистка «леви» втомилися, і «Динамо» знову повернуло собі ініціативу. А за три хвилини до завершення матчу Гусєв вискочив на побачення з Мисаком і ефектно перекинув голкіпера львівського клубу — 1:0.
Тепер у киян попереду поєдинок із «Дніпром», який може суттєво змінити розподіл місць на вершині турнірної таблиці. Але з урахуванням останніх поєдинків команди складається враження, що в грі киян настала чорна смуга. І від того, як Ребров зможе вирішити проблеми свого колективу, і буде залежати результат наступних матчів у чемпіонаті і на євроарені.
Результативна нічия «Металіста» (2:2) на виїзді в Ужгороді залишала харківській команді гарні шанси на загальний успіх у протистоянні з «Говерлою». Цим шансом підопічні Рахаєва у матчі-відповіді скористалися, хоча, як завжди, не обійшлося і без проблем. Із перших хвилин зустрічі господарі поля заволоділи ініціативою. Вони проводили атаки одну за одною. Гості змушені були тільки захищатись. Це непогано виходило у підопічних В’ячеслава Грозного до середини першого тайму.
На одинадцятій хвилині першу нагоду відкрити рахунок мав Кулаков, однак його удар з-за меж штрафного майданчика парирував Коваль. Ще через десять хвилин зобов’язаний був забивати Жажа, але бразилець якимось чином примудрився пробити повз ворота з п’яти метрів.
«Говерла» на ці випади суперника нічим небезпечним не відповіла. Моменти біля воріт Коваля виникали все частіше, і на 39-й хвилині захист ужгородців таки дав слабину. Підопічні Рахаєва провели зразкову контратаку. Шав’єр головою точно вибив м’яч на Чако Торреса, той протягнув його на половину поля «Говерли» і виконав передачу на хід Жажі, який на швидкості першим дотиком обіграв захисника, а другим відправив м’яч точно під поперечину воріт Коваля.
Після такого розвитку подій «Говерла» прийшла в себе лише у другому таймі, хоча старт другої 45-хвилинки знову був за «Металістом». Два моменти втратив дебютант харківського клубу Давидов, який у стартовому складі змінив Гоменюка. Мав нагоду відзначитися Сергій Болбат. Ужгородці відповіли небезпечним прострілом на 51-й хвилині від Акакпо. Через чотири хвилини гостро низом пробивав Фещук, але не влучив у ворота. За кілька хвилин Максим знову міг забивати, проте цього разу удар нападника парирував Дішленковіч.
За 15 хвилин до фінального свистка обидва тренери провели ряд замін. Саме хід Грозного, який змінив Каверіна на Бурдужана, дозволив ужгородцям відновити паритет. Останній зміг скористатися класним пасом від Герасимюка — 1:1. «Говерла» після цього успіху намагалася зламати хід зустрічі, однак сил і часу команді Грозного не вистачало на щось більше. У підсумку «Металіст» вийшов до чвертьфіналу.
Результати повторних
матчів 1/8 фіналу:
«Шахтар» (Донецьк) — ФК «Полтава» — 4:1
Голи: 1:0 — Веллінгтон Нем (9), 2:0 — Гладкий (20), 3:0 — Бернард (23), 4:0 — Бернард (38), 4:1 — Коркішко (51)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Волинь» (Луцьк) — 4:0
Голи: 1:0 — Чеберячко (37), 2:0 — Ротань (57), 3:0 — Селезньов (72), 4:0 — Калінич (87)
«Металург» (Запоріжжя) — «Олімпік» (Донецьк) — 0:4
Голи: 0:1 — Дорошенко (14), 0:2 — Кадимян (24), 0:3 — Кадимян (43), 0:4 — Драченко (90+2)
«Динамо» (Київ) — «Карпати» (Львів) — 1:0
Гол: Гусєв (90+1)
«Чорноморець» (Одеса) — «Сталь» (Дніпродзержинськ) — 2:1 (по пенальті — 4:2)
Голи: 1:0 — Діденко (40), 1:1 — Котляр (56), 2:1 — Опанасенко (81)
«Ворскла» (Полтава) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 3:2
Голи: 0:1 — Тотовицький (2), 0:2 — Кулач (31), 1:2 — Ковпак (46), 2:2 — Громов (50), 3:2 — Ковпак (64)
«Металіст» (Харків) — «Говерла» (Ужгород) — 1:1
Голи: 1:0 — Жажа (39), 1:1 — Бурдужан (79)
«Зоря» (Луганськ) — ФК «Олександрія» — матч закінчився після виходу номера «ДУ» до друку.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».