Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Листопад 2019 12:24

В Україні жінки отримують меншу зарплату ніж чоловіки

Rate this item
(0 votes)

В Україні жінки отримують на 21% меншу заробітну плату порівняно з чоловіками.
Про це повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська у Facebook, інформуючи про основні тези свого виступу на саміті ООН з питань народонаселення та розвитку, що проходить у столиці Кенії Найробі.
«Нині в Україні жінки отримують, наприклад, на 21% нижчу заробітну плату порівняно з чоловіками. Цей показник вищий, ніж у більшості країн Європи. Потрібно це змінювати. По суті, це невикористаний потенціал як для самих жінок, так і для країни в цілому», — зазначила Соколовська.

Вона уточнила, що мова не тільки про зрівняння рівнів оплати праці чоловіків та жінок, а й про створення рівних умов: щоб матері мали можливість, якщо є бажання, повертатися на ринок праці після народження дітей, щоб роботодавці розвивали відповідну інфраструктуру та умови, більш гнучкі графіки роботи, щоб батьки все більше залучалися до догляду за дітьми, країна розвивала дошкільну освіту, щоб більше жінок ставало на керівних посадах і багато іншого.
Водночас Соколовська наголосила, що не менш гострою в Україні є проблема насильства над жінками. «Я сама була вражена цифрами. За даними спільного дослідження ОБСЄ та ООН, 70% українок старше 15 років стикались із психологічним, фізичним чи сексуальним насильством у своєму житті. Це неприпустимо», — сказала міністр.
Вона наголосила на необхідності проведення такої роботи, щоб суспільство в Україні мало нульову толерантність до насильства, протидіяло цьому явищу, а кривдники отримували покарання.
«Уже на початку року ми плануємо здійснити важливий крок у протидії насильству — йдеться про створення цілодобового колцентру з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі», — розповіла Соколовська.
Міністр зауважила, що цими днями у столиці Кенії Найробі проходить глобальна подія — саміт ООН з питань народонаселення та розвитку, участь у якому беруть понад 5 тисяч учасників зі 180 країн світу.
Основна мета — ще раз підтвердити, привернути увагу, обговорити спільно шляхи та необхідність досягнення рівності чоловіків і жінок у світі, недопущення гендерно зумовленого насильства, скорочення смертності матерів при народженні дітей та інші важливі теми.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».