Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Листопад 2019 14:48

Лікування і зміна способу життя так само ефективні, як і стенування

Rate this item
(0 votes)

Результати великого дослідження в Медичній школі Нью-Йоркського університету ім. Гроссмана і Стенфордського університету можуть змінити ситуацію для пацієнтів з ішемічною хворобою серця.
Науковці виявили, що коли йдеться про запобігання серцевому нападу або інсульту, стентування або шунтування нічим не кращі, ніж постійне використання ліків і зміна способу життя.
Дослідження було представлено на конференції під час наукових сесій Американської кардіологічної асоціації.

Дослідники вивчили понад 5000 пацієнтів зі стабільною серцевою недостатністю. Установка стента з більшою ймовірністю поліпшила якість життя пацієнта, зменшила симптоми, зокрема біль у грудях.
Однак при цьому стент не знизив ризику серцевого нападу або інсульту більше, ніж прийом ліків або зміна способу життя.
У цілому група обстежуваних учасників, які пройшли стентування і шунтування, не збільшила своїх можливостей більш тривалого життя. Проте у тих пацієнтів, які почали практикувати кращу якість життя, зменшилися симптоми, внаслідок цього покращилося самопочуття, зазначила доктор медичних наук Тара Нарула.
За оцінками, щорічно у США пацієнтам імплантується близько 1 мільйона коронарних стентів. Це допоможе підтримувати відкритою артерію і відновити правильний кровообіг, але фахівці відзначають також наявні ризики процедури й те, що вирішення цієї проблеми є індивідуальним у кожному конкретному випадку.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».