Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Листопад 2019 11:59

Інформація для одержувачів пільг на ЖКП

Rate this item
(0 votes)

Пільговики з листопада одержуватимуть платіжки із повною сумою за спожиті житловокомунальні послуги — без урахування пільг і субсидії.
На цьому наголосив під час брифінгу заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

«Я хотів би звернути увагу на наступне: починаючи з платіжок за жовтень усі пільговики, як і субсидіанти раніше, будуть отримувати повний розмір платіжки, без урахування пільг і субсидій.

Паралельно з цим відповідні кошти будуть перераховуватися або на їхній обліковий запис в Ощадному банку, або на той банк (інший.— Ред.) чи «Укрпошту», якщо вони виявили бажання і звернулися до органу соцзахисту щодо отримання відповідних виплат у готівковій формі», — заявив В. Музиченко.
Надалі, пояснив він, пільговик, який надав інформацію про номер мобільного телефону, щомісячно від банку отримуватиме смсповідомлення про те, яка сума пільги йому нарахована і яким чином відбулися взаєморозрахунки між банком і постачальниками послуг.
«Хотів би звернути увагу, що і пільги, і субсидії, як правило, покривають тільки частину платежу. Тобто в даному випадку ці соціальні гарантії базуються на тому, що частину платежу оплачує держава у вигляді пільги або субсидії, частину платежу оплачує власне споживач.
Тому пільговик, який отримує кошти готівкою, має самостійно забезпечити оплату комунальних послуг з урахуванням розміру пільги, яку він отримав у готівковому вигляді», — додав заступник міністра соціальної політики.
В. Музиченко нагадав, що в минулому році набрав чинності закон про житловокомунальні послуги, згідно з яким у 2019 р. Україна має перейти до надання пільг та субсидій у грошовій формі безпосередньо громадянам.
«Перший крок в цьому напрямку було здійснено ще на початку 2019 р., коли ми перейшли до надання субсидій у грошовій формі. Наразі відбувається другий етап відповідної реформи — це забезпечення переходу до надання уже власне пільг у грошовій формі», — підкреслив заступник міністра.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».