Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Листопад 2019 16:00

Заборгованість із виплати зарплати – понад 3 млрд гривень

Rate this item
(0 votes)

Про це під час прес-конференції в Укрінформі сказала заступник голови Конфедерації вільних профспілок України Наталія Левицька.
«На жаль, українці вимушені виїжджати працювати за кордон. За різними даними, працюють за кордоном від чотирьох до семи мільйонів українців. Це дуже велика цифра. Ми стикаємося з тим, що навіть цілі бригади, колективи їдуть працювати за кордон, тому що тут не виплачують заробітну плату.

На сьогодні заборгованість із заробітної плати становить понад 3 млрд грн. Це дуже велика цифра. І це лише офіційна статистика. А якщо ми подивимося на неофіційні дані, то цифра із заборгованості буде вища на близько 50%», — сказала Н. Левицька.
Вона також нагадала, що у 2020 р. набирає чинності міграційний закон Німеччини, згідно з яким спрощуються правила працевлаштування у Німеччині для іноземців з-поза меж Європейського Союзу.
Оскільки у 2020 р. Німеччина відкриває свій ринок праці, можливо, все більше українців їхатиме працювати в Німеччину, тому що там заробітна плата вища, ніж в інших країнах. І це є загрозою для наших робочих місць, оскільки вже зараз дуже важко знайти кваліфікованих працівників, зауважила Н. Левицька.
Як повідомлялося, у червні 2019 р. німецький бундестаг ухвалив цілий пакет міграційних законів, обговорення яких тривало роками.
Як раніше повідомлялося, закон відкриває двері у ФРН для фахівців різних спеціальностей, а не тільки «академічних». До того ж тепер громадяни країн, що не входять в ЄС, зможуть за наявності відповідної кваліфікації та достатнього володіння мовою приїжджати в країну без трудового контракту і шукати роботу на місці впродовж півроку, якщо витрати зі свого перебування в цей період людина оплачуватиме сама.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».