Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Жовтень 2019 11:32

Віталій Музиченко: Штрафи за неправомірно оформлені субсидії – це міф

Rate this item
(0 votes)

«Жодних штрафів, навіть при неправильному заповненні документів або неправомірному отриманні субсидій, сьогодні немає. Це — міфи навколо програми житлових субсидій, які розповсюджуються уже майже третій десяток років — відколи діє відповідна програма», — заявив Віталій Музиченко в ефірі програми «Сніданок з 1+1».
За словами заступника міністра, субсидію ні в кого не забирають. «Субсидія — це різниця між розміром платіжки і тим, скільки від відповідного розміру доходів громадянин має платити, тобто в середньому — 10% від доходу. Цей відсоток індивідуально визначається для кожної сім’ї залежно від доходу.

Наприклад: дохід — 3000 грн, 10% = 300 грн, решта — це субсидія. Якщо платіжка приходить на 2000 грн, від них віднімаємо 300 грн (10%) і виходимо на середній розмір субсидії, які держава надавала в минулому опалювальному сезоні — 1700 грн. На сьогодні ми не плануємо нічого переглядати», — наголосив Віталій Музиченко.
Нагадаємо, що раніше Міністерство соціальної політики України опублікувало відповіді на актуальні запитання щодо теми субсидій та покрокову інструкцію «Як оформити субсидію онлайн».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».