Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Жовтень 2019 15:24

Кожен другий українець працевлаштовується за спияння служби зайнятості

Rate this item
(0 votes)

За підсумками І півріччя 2019 р. роботу знайшли 1 млн 43 тис. українців. При цьому Державна служба зайнятості (ДСЗ) працевлаштувала 440 тис. людей, або 42% загального числа офіційно оформлених працівників.

Якщо порівняти результати роботи ДСЗ та кадрових агентств за минулий рік, то за сприяння Служби зайнятості знайшли роботу 826 тис. українок і українців. Це у 20 разів більше, ніж чисельність працевлаштованих усіма іншими зареєстрованими посередниками з працевлаштування.
На 1 вересня 2019 р. база даних Служби зайнятості нараховувала майже 140 тис. вакансій (41% усіх розміщених на інформаційних ресурсах вакансій) та 977 тис. резюме (73% загального числа шукачів роботи).

«Аналіз відкритих джерел та інформаційної системи ДСЗ показав, що Служба зайнятості займає вагоме місце на ринку посередництва у працевлаштуванні.
Але для успішного розвитку ринку важливо налагодити співпрацю ДСЗ із приватними агентствами зайнятості та онлайнплатформами з пошуку роботи, а також посилити комунікації з працівниками та роботодавцями», — підкреслює директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.
Вона вважає, що чисельність громадян, які працевлаштовуються завдяки ДСЗ, збільшиться, якщо приватні агентства з працевлаштування та Служба зайнятості будуть діяти за єдиними вимогами до вакансій.
Адже сьогодні існує певна дискримінація безробітних та шукачів роботи, які користуються послугами Служби зайнятості, а не посередників. Ідеться про те, що роботодавці під час розміщення вакансій зазначають різний розмір заробітної плати залежно від посередника, завдяки якому підбирається персонал.
Коли ДСЗ, приватні агентства зайнятості та онлайнплатформи, які є електронними приватними агентствами зайнятості, працюватимуть за єдиним підходом до підбору вакансій, це стане поштовхом для побудови якісних відносин на ринку посередницьких послуг із працевлаштування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».