Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Квiтень 2018 09:11

ПФУ запустить сервіс дистанційного отримання довідок

Rate this item
(0 votes)

Пен­сій­ний фонд Ук­раї­ни пла­нує у трав­ні за­пус­ти­ти сер­віс дис­тан­цій­но­го от­ри­ман­ня до­ві­док про роз­мір пен­сії та за­ро­біт­ної пла­ти, а до кін­ця ро­ку — сер­ві­си за­хи­ще­ної ко­му­ні­ка­ції з гро­ма­дя­на­ми че­рез sms-по­ві­дом­лен­ня, мо­біль­ні ме­сен­дже­ри та кон­такт-центр Фон­ду.
Про це за­явив 17 квіт­ня го­ло­ва прав­лін­ня ПФУ Олек­сій За­руд­ний, по­ві­дом­ляє Укр­ін­фор­м.

«У найближчий місяць буде запущено сервіс дистанційного отримання довідок про розмір пенсій та розмір заробітної плати, про сплачені внески (до Пенсійного фонду. — Ðåä.).
Минулого року впроваджено технологію електронного пенсійного посвідчення. Цього року стартують сервіси захищеної комунікації з громадянами через sms-повідомлення, мобільні месенджери та контакт-центр Пенсійного фонду», — сказав Зарудний.
Він додав, що важливим завданням є також завершення процесу створення електронних пенсійних справ, яких сьогодні вже налічується 5,4 млн.
Зарудний акцентував, що ядром цих новацій став модернізований Реєстр застрахованих осіб, який адмініструється Пенсійним фондом.
У цьому Реєстрі наразі на кожну працюючу людину і на кожного пенсіонера заведено індивідуальну облікову картку, в якій відображена абсолютно вся інформація про заробітки людини, з яких сплачено страхові внески, а відтак про її страховий стаж, розміри пенсії та інші страхові виплати.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».