Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Лютий 2018 22:12

Набув чинності закон про медичну реформу

Rate this item
(0 votes)

30 січ­ня на­був чин­но­сті За­кон Украї­ни «Про дер­жав­ні фі­нан­со­ві га­ран­тії ме­дич­но­го об­слу­го­ву­ван­ня на­се­лен­ня».

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.
«30 січня набув чинності Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» № 2168-VIII від 19.10.17. Підготовчий етап впровадження медичної реформи триває ще з минулого року.

Тепер є законні підстави прийняти низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров’я», — йдеться у повідомленні.
Першими кроками у міністерстві назвали створення Національної служби здоров’я України — національного страховика, який укладатиме договори із закладами охорони здоров’я та закуповуватиме у них послуги з медичного обслуговування населення. Планується провести конкурс на посаду голови НСЗУ та двох його заступників. Повноцінну роботу НСЗУ розпочне до липня.
Також розпочався процес автономізації медзакладів — перетворення медичних закладів на комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету.
Для входження в реформу заклад первинної медичної допомоги має обрати медичну інформаційну систему (МІС) та під’єднатися до електронної системи охорони здоров’я, яка нині працює в тестовому режимі, привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність із Табелем технічного оснащення.
Українці почнуть вибирати лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) і підписувати з ними Декларації з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».