Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Листопад 2019 14:07

Давайте мізкам відпочивати, щоб жити довше

Rate this item
(0 votes)

Більш нові дослідження пов’язують тихі мізки з довголіттям. Менш активна ЦНС використовує менше енергії тіла.
Експерти стверджують, що є кілька способів заспокоїти мозок, включаючи медитацію, активне слухання й усвідомлене харчування.
Кожен хоче залишатися дотепним у міру дорослішання — і зрозуміло, що один зі способів зробити це — підтримувати активне мислення.

У дослідженні, опублікованому в медичному журналі Nature, дослідники з Гарвардської медичної школи повідомляють, що спокійний мозок із меншою нервовою активністю може продовжити життя.
Після аналізу донорської мозкової тканини від людей, які померли у віці від 60 до понад 100 років, дослідники помітили, що у людей із найбільшою тривалістю життя рівень генів, пов’язаних із нейронною активністю, був нижчим.
Було виявлено, що білок REST, який пригнічує нейронну активність, пов’язаний із нейронною активністю і смертністю.
У дослідах на хробаках і ссавцях підвищення REST призводило до зниження нервової активності та збільшення тривалості життя, а придушення — навпаки.
Це дослідження показує: щоденні періоди сповільненої активності, будь то медитація, заняття спортом або просто відпочинок чи сон, так само важливі для здоров’я і довголіття мозку, як і активність, й фізичні вправи.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».