Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Листопад 2019 14:05

Високий кров'яний тиск знижують томати

Rate this item
(0 votes)

Коли мова заходить про кращі овочі для зниження кров’яного тиску, науковці відзначають позитивний ефект томатного соку або томатів. Саме помідори містять велику кількість антиоксидантів, вітамінів і мінералів, у тому числі калію і вітаміну С, чим і допомагають впоратись із гіпертонією.
Томатний сік також знижує рівень холестерину у людей із ризиком серцевих захворювань.
Нові дослідження стверджують, що випивати склянку томатного соку без солі щодня — це простий спосіб боротьби з високим тиском і ризиком серцевих захворювань.

Це довели японські вчені, які вивчали групу учасників із ризиком серцевосудинних захворювань.
Дослідження, під час якого люди пили томатний сік, стало першим, коли було визначено корисний вплив вживання томатів або томатних продуктів на маркери ризику серцевосудинних захворювань.
В іншому дослідженні, проведеному в Університеті БенГуріона в Ізраїлі, дослідники використовували для гіпертоніків екстракт томатів. За їхніми словами, він також знизив показники тиску в середньому на 10–4 бали.
Дослідники приписують заслугу антиоксидантам, у тому числі лікопіну, бетакаротину і вітаміну Е.
За словами доктора Томаса Джайлза, президента Американського товариства гіпертонії, стінки артерій схильні до окислювального стресу, а речовини в томатах виправляють ситуацію.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».