Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Липень 2018 17:25

Переривчастий піст зменшує симптоми розсіяного склерозу (MS)

Rate this item
(0 votes)

Про це йдеться у дослідженні, проведеному вченими США на мишах. У процесі експерименту мишам дозволялося вільно харчуватися протягом чотирьох тижнів. Після цього їм провели імунізацію, щоб викликати симптоми, подібні до МS. Потім їх розділили на дві групи.
Обидві групи мишей продовжували перебувати на своїх же дієтах ще сім тижнів. У мишей, які постили через день, було менше шансів отримати ознаки неврологічного пошкодження, такі як непевна хода, слабкість кінцівок і параліч. У деяких з цієї групи розвинулися симптоми, подібні MS, але вони з’явилися пізніше і були менш вираженими, ніж у тих, котрі не перебували на дієті.

Крім того, імунна система голодних мишей функціонувала добре. Дослідники виявили, що рівень протизапального гормонального кортикостерону майже вдвічі був вищим у голодних мишей. Піст також може впливати на мікробіом кишечника. Через чотири тижні голодуючі миші мали більш різноманітну екосистему у своєму кишечнику, ніж ті, які їли кожен день.
Ґрунтуючись на цьому дослідженні мишей, яке було опубліковано раніше у червні в журналі Cell Metabolism, дослідники з університету тепер рекрутують пацієнтів із рецидивуючою ремісією MS для 12тижневого дослідження.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».