Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Листопад 2019 13:58

У Дніпрі стартував фестиваль лялькових театрів

Rate this item
(0 votes)

У Дніпрі розпочався Четвертий міжнародний фестиваль лялькових театрів «Дніпро Паппет Фест». Цьогоріч він проходить у новому форматі: вистави йтимуть протягом усього театрального сезону 2019–2020.
Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.
Відкрила Фестиваль вистава «Гамлет» Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. А. Афанасьєва. Вона пройшла у Палаці дітей та юнацтва з аншлагом: глядачі заповнили навіть проходи до сцени.

«Ми продовжуємо працювати над виставою, бо дуже складний матеріал і здається, що потрібно повертатися, допрацьовувати і «розмовляти» з ним... «Гамлет» — це частина трилогії. Перша вистава за Шекспіром у нас була «Король Лір» і теж про людину, яка була при владі, і про те, які метаморфози відбуваються з нею», — зазначила головний режисер театру Оксана Дмитрієва.
За її словами, виставу вперше показали за межами Харкова.
Дмитрієва розповіла, що п’єсу Шекспіра трупа вибрала, бо саме у ній висвітлюються питання, як влаштовано світ і чим керується людина, коли стає на чолі країни. Робота над «Гамлетом» тривала приблизно шість місяців.
Загалом упродовж «Дніпро Паппет Фесту» на дніпровських сценах покажуть 8–9 вистав. Вже є домовленості з театрами Львова, Черкас, Миколаєва та Гданська (Польща).
«Для нас було важливо зробити Фестиваль більш зручним. Раніше глядачу доводилося подивитися за три-чотири дні 10–12 вистав. Ми вирішили, що буде краще, аби Фестиваль проходив протягом усього театрального сезону і раз на місяць, побачивши логотипи «Дніпро Паппет Фест» або «Культурна столиця», глядач міг вибрати вистави і зрозуміти, що буде цікаво, щоб обов’язково на них сходити і подивитися», — розповів керівник Фестивалю, директор КЗК «Дніпровський міський театр ляльок «Театр актора і ляльки», заслужений діяч мистецтв України Валентин Фетісов.
Однією з особливостей цьогорічного Фестивалю також стало те, що вистави здебільшого орієнтовані на дорослого глядача — лише дві будуть для сімейного перегляду.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».