Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Жовтень 2019 15:41

Восьмирічний художник здивував унікальними мініатюрами

Rate this item
(0 votes)

«Джордж і таємниці Всесвіту» — так називається перша персональна виставка робіт восьмирічного харків’янина Георгія Бастанжияна, яка відкрилася в галереї «Бузок», що під дахом Харківського національного театру опери і балету імені М. Лисенка.

Юний графік, повідомляє кореспондент Укрінформу, черпає натхнення з власної уяви і при цьому створює мініатюри з унікальною деталізацією сюжетів.
...Три десятки робіт Георгія (або, як звуть його вдома, Жоржа) одразу привертають увагу своєю незвичністю: у роботі, яка за розмірами менша за учнівський зошит, можуть бути зображені до 20 об’єктів — від автомобілів і велосипедів до космічних кораблів, від сонця до грози з розрядами блискавок, від людей і тварин до дитячих іграшок...

Причому всі об’єкти дивовижним чином пов’язані один з одним, переплетені, народжуючи єдиний образ власного Всесвіту художника...
«Стиль Жоржа — це сплав різних стилів і напрямів: авангарду, примітивізму, експресіонізму. Ризикну сказати, що його роботи нагадують роботи великого нідерландського художника доби Відродження Єроніма Босха, який поєднував у своїх картинах фантастичні, фольклорні, філософські і навіть сатиричні мотиви.
Дивно, що так само сприймає і зображує дійсність хлопчик, який ще тільки вчиться пізнавати світ. Водночас Жорж уже є лауреатом багатьох всеукраїнських, а також міжнародних виставок — в Японії, Італії, Болгарії, Португалії, Франції, Туреччині», — коментує виставку один з ініціаторів, дизайнер, випускник Харківської державної академії дизайну і мистецтв Андрій Тимченко.
За словами мами художника, інженера літакобудування Анни Симкіної, Жорж почав малювати раніше, ніж ходити і говорити: «Будучи однорічним, він зображував різну техніку з такою точністю, що, здавалося, обводить олівцем готові картини.
До двох років почав створювати власні нехитрі сюжети, де поряд із технікою з’явилися люди. До п’яти років перейшов до створення сюжетів із величезною кількістю ретельно промальованих деталей».
Зараз Жорж навчається у третьому класі Харківського ліцею мистецтв № 133. Поки що він ще не знає, ким хоче стати в майбутньому — йому подобаються і космонавти, і пожежники, і кухарі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».