Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Жовтень 2019 15:40

Брати Капранови написали п'єсу і самі в ній гратимуть

Rate this item
(0 votes)

У новому театральному сезоні у Херсоні планують поставити п’єсу братів Капранових, в якій вони будуть також і акторами.
Про це розповів керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга на прес-конференції, присвяченій відкриттю нового театрального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Буде багато чекати вас нових цікавих речей. Це, по-перше, проект із братами Капрановими, ми все робитимемо для того, що він вийшов у цьому році, може, якщо не будемо встигати, то відразу після Нового року.

Але хлопці, брати, вже написали п’єсу, скинули нам, іде робота над нею, ми свої корективи вносимо, але це — жива робота», — зазначив Книга.
Як розповів керівник театру в розмові з кореспондентом Укрінформу, ідея створення такої вистави з’явилася під час Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».
Брати Капранови презентації своїх книжок проводять як перформанси — співають пісні, читають вірші. Тож це буде поетична вистава з музикою, звучатиме поезія сучасних українських поетів. Брати Капранови гратимуть у п’єсі разом з акторами театру.
«Вони, виявляється, видавали книжку — збірник сучасних письменників «Ніч еротичної поезії». І в нас виникла ідея театралізувати, зробити виставу. Ми зустрілися з хлопцями під час їх наступного приїзду, коли вони приїжджали на проект «Книгомадри». Домовились, їм це сподобалося, вони дуже швидко написали тексти, написали як п’єсу, але поки це заготовка», — розповів Книга.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».