Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Квiтень 2019 12:15

Трамп продовжує боротьбу за друге президентство

Rate this item
(0 votes)

Наприкінці березня 2019 року завершився дворічний термін розслідування зв’язків Дональда Трампа з Росією. Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер у заключній доповіді щодо розслідування констатував, що таких зв’язків не виявлено.
Трамп привітав доповідь і назвав її «повним виправданням». Демократи у Конгресі зазначають, що заключна доповідь порушує стільки ж питань, скільки дає відповідей. Але у доповіді зазначається, що Росія робила спроби втручання у вибори через соціальні мережі.

Цей висновок Роберта Мюллера став віхою у розвитку політичної боротьби між Трампом та його опонентами-демократами. Тактична важливість цієї перемоги обумовлена тим, що ще на початку березня демократи святкували факт політичного послаблення Трампа.
Спочатку палата громад, а потім і сенат заблокували рішення Трампа про запровадження надзвичайного стану у прикордонних районах між США і Мексикою. На цьому тлі здавалося, що несприятливі висновки у доповіді Мюллера означали би подальше послаблення політичних позицій Трампа.
Це давало б можливість для фактичного початку процедури імпічменту, незалежно від результату якої Трамп отримав би потужний удар, який вибив би його з процесу підготовки до переобрання на другий термін. Але підсумкова доповідь Мюллера змінила сценарій розвитку подій.
Тепер Трамп має всі козирі для продовження боротьби за висунення на другий термін. Його оптимізм у цьому сенсі стосується соціологічних опитувань, вони фіксують непоганий рейтинг популярності, який залишає за Трампом шанси на другий термін.
Визначальними для Трампа стануть події другої половини 2019 року. Якщо він уникне масштабних помилок, то матиме тактичні переваги на старті виборчих перегонів 2020 року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».