Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 20:59

Сергій Бубка взяв участь у спортивному форумі ЄС

Rate this item
(0 votes)

Пре­зи­дент На­ціо­наль­но­го олім­пій­сько­го ко­мі­те­ту Ук­раї­ни, член ви­кон­ко­му МОК Сер­гій Буб­ка на за­про­шен­ня єв­ро­ко­мі­са­ра з пи­тань осві­ти, куль­ту­ри, мо­ло­ді та спор­ту Ті­бо­ра На­вра­чи­ча взяв участь у ро­бо­ті Спор­тив­но­го фо­ру­му Єв­ро­пей­сько­го Со­юзу, що від­був­ся у сто­ли­ці Ру­му­нії.

Учасники засідання обговорили питання допінгу у спорті, відносин між атлетами та спортивними керівними органами, ролі спортивних федерацій у просуванні європейського спорту тощо, повідомили у прес-службі НОК.

Сергій Бубка, зокрема, поділився досвідом України у проведенні найпрестижніших спортивних змагань.
«2012 року наша країна вчергове продемонструвала свою прекрасну гостинність та професійний підхід, прийнявши разом із Польщею на високому рівні фінальну стадію чемпіонату Європи з футболу. Проведення Євро-2012 в Україні спеціалісти УЄФА визнали одним із найкращих за всю історію організації подібних турнірів.
Приємно, що нас знають як велику спортивну державу, і яскравим підтвердженням цьому служить довіра міжнародної спільноти та надання права на проведення престижних спортивних заходів», — сказав він.
Під час виступу головний олімпієць України наголосив на важливості залучення дітей з юного віку до заняття фізичною культурою та спортом.
«Статистика свідчить, що сьогодні рівень людей, які займаються спортом, у європейських країнах є низьким. Саме тому дуже важливо залучати людей до спорту із самого дитинства.
Починаючи з дитячого садка, шкільних років дитина має розуміти, що здоров’я, здоровий спосіб життя — це найголовніша цінність людини. До речі, є чудові приклади в цьому напрямку, коли урок фізкультури в школах проходить щодня, наприклад в Угорщині», — зазначив Бубка.
Він учергове торкнувся важливої теми ролі атлетів в олімпійському русі: «В сучасному суспільстві спортсмени повинні не тільки демонструвати результати на спортивних аренах, а й мати активну соціальну позицію, обіймати керівні посади у спортивних організаціях, адже саме вони є яскравими прикладами для наслідування, ефективними провідниками олімпійських цінностей для всієї нації».
У Бухаресті Бубка провів зустрічі з президентом Європейських олімпійських комітетів (ЄОК) Янешом Косьянчичем, директором офісу ЄОК Євросоюзу Фолькером Гелльмундом та керівництвом Європейської асоціації легкої атлетики на чолі з її президентом Свейном Арне Гансеном.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».