Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Квiтень 2019 20:56

Міжнародний київський напівмарафон виграли кенійці

Rate this item
(0 votes)

Стаєри з Кенії Кімелі Даїзі Джепту та Санг Бернард Черуійот стали переможцями Міжнародного київського напівмарафону 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon.
Кімелі Даїзі Джепту виграла Київський напівмарафон-2019 із рекордом траси, подолавши дистанцію 21,097 км за 1 годину 10 хвилин 53 секунди.

Кращими серед українок були Дар’я Михайлова з Білої Церкви (1.11,50) та львів’янка Софія Яремчук (1.12,36), які посіли 4-е та 5-е місця відповідно.
У чоловіків напівмарафон виграв кенієць Санг Бернард Черуійот, який показав час 1 година 03 хвилини 42 секунди. До першої десятки увійшли троє українців — Роман Романенко з Дніпра (1.04,36) став п’ятим, киянин Дмитро Лашин (1.05,36) — сьомим, харків’янин Павло Олійник (1.06,07) — десятим.
Міжнародний київський напівмарафон зібрав цього разу 3 тисячі бігунів із 52 країн світу.
Nova Poshta Kyiv Half Marathon із 2015 року є повноправним членом Асоціації міжнародних марафонів (AIMS). Захід пройшов сертифікацію Європейської асоціації легкої атлетики і отримав найвищу оцінку якості — «5 зірок».
* * *
Українські легкоатлети Дар’я Михайлова і Роман Романенко стали переможцями чемпіонату АБАФ, який відбувся в рамках Міжнародного київського напівмарафону 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon.
У жінок перемогу виборола Дар’я Михайлова з результатом 1:11:49, що стало оновленням її особистого результату в напівмарафоні, а у чоловіків переміг Роман Романенко — 1:04:35. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.
Чемпіонат Балканських країн із легкої атлетики під егідою Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (АБАФ) відбувся в Україні вперше. Лише рік тому Україна увійшла до її складу.
На сьогодні АБАФ налічує 20 країн-членів і є однією з найпотужніших та найбільш шанованих асоціацій в середині європейської легкої атлетики.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».